Τα ελιόψωμα του Μιχάλη

Είναι πολύ εύκολη, υγιεινή και διασκεδαστική γιατί απαιτεί ζύμωμα που αρέσει πολύ στα παιδιά.

Επίσης, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τα μικρά παιδιά να εξασκηθούν στο κόψιμο με μαχαίρι: δώστε τους ένα πλαστικό μαχαιράκι και αφήστε τα να κόψουν μόνα τους τις ελιές σε πολύ μικρά κομματάκια 

Τη συνταγή μας έδωσε ο Μιχάλης που είναι μαθητής από τα Γλυκαμαγειρέματα και μεγάλη του επιθυμία είναι να πάει στο επόμενο JUNIOR MASTER CHEΤΑ 

ΕΛΙΟΨΩΜΑ  ΤΟΥ  ΜΙΧΑΛΗ – 30 τεμάχια


ΥΛΙΚΑ

•    1 φακελάκι ξηρή μαγιά – 9 γραμμάρια
•    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
•    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
•    1 κουταλιά της σούπας ξύδι
•    6 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΨΗΛΗ ΡΑΧΗ
•    2,5 κούπες χλιαρό νερό
•    1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    300 γραμμάρια ελιές χωρίς το κουκούτσι

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

•    ζυγαριά
•    μπωλ
•    δοσομετρητής κούπας
•    δοσομετρητής κουταλιού
•    κατσαρολάκι
•    λαδόκολλα
•    πινέλο

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

•    Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
•    Ζεσταίνουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι
•    Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ 1,5 κούπα χλιαρό νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 6 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι
•    Ανακατεύουμε καλά με το χέρι και αφήνουμε για 10΄λεπτά
•    Προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το υπόλοιπο χλιαρό νερό και το αλεύρι λίγο λίγο αφού το έχουμε ανακατέψει με το αλάτι
•    Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια ώσπου να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη που δεν κολλάει στα δάκτυλα και στο τέλος της προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο για να είναι λιπαρή
•    Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα τουλάχιστον σε ζεστό μέρος
•    Κόβουμε τις ελιές σε μικρά κομματάκια
•    Παίρνουμε λίγη ζύμη, πλάθουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε λίγο με το χέρι. Βάζουμε στο κέντρο λίγες κομμένες ελιές και τα κλείνουμε αφού αλείψουμε γύρω γύρω  λίγο νερό με το πινέλο για να κολλήσουν
•    Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα αφού έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 25΄λεπτά περίπου

 

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+