Τι θα λέγατε για αφράτα πιτσάκια για το ξεκίνημα του σχολείου ;

Φανταστικά, αφράτα και πολύ νόστιμα πιτσάκια για να παίρνουν τα παιδιά στο σχολείο ή για το μπουφέ στο πάρτι του παιδιού σας! Είναι πολύ εύκολα και μπορείτε να τα φτιάξετε με ό,τι υλικά θέλετε!

Υλικά:

  • Γάλα 2 ποτήρια νερού χλιαρό

  • Μαγιά 25 γραμμάρια νωπή η εναλλακτικά 2 φακελάκια ξερή

  • Σπορέλαιο 1 ποτήρι νερού

  • Αυγά 1

  • Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού

  • Ζάχαρη 1 και μισή κουταλιά της σούπας

  • Αλεύρι όσο πάρει

Για την γέμιση:

  • Φέτα 200 γραμμάρια

  • Ντομάτα 3 κομματάκια όχι ώριμες

  • Πιπεριά 4 πράσινες σε κομματάκια

  • Μαϊντανός ψιλοκομμένο

  • Αλάτι λίγο

  • Πιπέρι λίγο

  • Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας

  • Αυγά 1 κρόκο για το άλειμμα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ το γάλα, ρίχνουμε την μάγια και τα ανακατεύουμε με πιρούνι 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε με πιρούνι 2 λεπτά.
Τέλος ρίχνουμε 2 ποτήρια νερού αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι.

Συνεχίζουμε ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι ώσπου να γίνει η ζύμη μας αφράτη.
Την σκεπάζουμε για 1 ώρα.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας την ζυμώνουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1εκατοστού.

Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη φέτα, τις ντομάτες κομματάκια, τις πιπεριές κομματάκια, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγο αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε και τοποθετούμε το μείγμα πάνω στο φύλλο παντού.
Στην συνέχεια το ρολάρουμε και το κόβουμε κομμάτια.
Αυτά τα κομμάτια τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά.

Τέλος τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και τα ψήνουμε στους 200 βαθμός μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα (εμένα μου πήρε 15 λεπτά) οπότε ανάλογα τον φούρνο.

Πηγή: H ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Tzeni Tsanaktzidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!