Θέατρα

 Θέατρο: Η Πεντάμορφη και το Τέρας… αλλιώς

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/12/2022 - 12:00

Η Πεντάμορφη και το Τέρας. Μια παλιά, πολύ παλιά ιστορία, που επέζησε μέσα στους αιώνες, αγαπήθηκε, διασκευάστηκε πολλές φορές, διατηρώντας ωστόσο τη διαχρονική της γοητεία, μεταφέρεται στη σκηνή από τον Παρασκευά Καρασούλο και μια ομάδα σημαντικών δημιουργών και ερμηνευτών… ΑΛΛΙΩΣ!!

 Θέατρο: Comedy club για παιδιά: Xmas Special για παιδιά 6-12 ετών & τους γονείς τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

03/12/2022 - 18:00

Μετά από 3 χρονιές με 70 sold out παραστάσεις που παρακολούθησαν περισσότεροι από 10.000 μικροί και μεγάλοι θεατές, το «Comedy club για παιδιά», η μοναδική παιδική ελληνική stand up comedy παράσταση για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών, έρχεται και αυτά τα Χριστούγεννα στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής!

 Θέατρο: Η Πουπουλένια Πολιτεία

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/11/2022 - 16:00

Μικροί και μεγάλοι συχνά νιώθουμε την ανάγκη να αποδράσουμε, να πατήσουμε ίσως ένα μαγικό κουμπί ή να βγάλουμε φτερά και να πετάξουμε για μια πολιτεία ονειρεμένη, μια ουτοπία όπου «θα ανακαλύψουμε» τον αληθινό εαυτό μας, τις αληθινές μας επιθυμίες. Μια πολιτεία όπου θα ζήσουμε πραγματικά ευτυχισμένοι… Αναπόφευκτα το μυαλό όλων πάει στην αέρινη Νεφελοκοκκυγία του Αριστοφάνη... Μέσα από αυτήν ακριβώς την ανάγκη «γεννήθηκε» η «Πουπουλένια Πολιτεία», μια παράσταση βαθιά αισιόδοξη, παρήγορη και απόλυτα λυτρωτική!

Για ηλικίες από: 

 Θέατρο: Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μαργαρίτας

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

06/11/2022 - 15:00

Η παιδική σκηνή του Θέατρου ΑΛΦΑ ΛΗΝΑΙΟΣ – ΦΩΤΙΟΥ από την Κυριακή 06 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή παρουσιάζει το έργο «Ο Θαυμαστός κόσμος της Μαργαρίτας», της Βάσιας Αργέντη, μια διαδραστική παράσταση με διαπολιτισμικό χαρακτήρα που μας μεταφέρει στο 2124 και μας μιλά για το πιο επίκαιρο από ποτέ ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

 Θέατρο: Η Χώρα των Πουλιών στο Θέατρο Κνωσσός

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

02/10/2022 - 12:00

"Η Χώρα των Πουλιών" -διασκευή πάνω στην πιο ποιητική κωμωδία του Αριστοφάνη, τους "Όρνιθες"- είναι μια παράσταση που αφηγείται στα παιδιά το πιο παλιό και το πιο ευγενικό όνειρο του Ανθρώπου: να ξεπεράσει τον εαυτό του και να πετάξει πάνω από τα στραβά κι ανάποδα του κόσμου μας, σε μια χώρα ιδανική, γεμάτη χαρά και ομορφιά.

 Θέατρο: Ο Ηρακλής… αλλιώς! της Μαρίας Αγγελίδου στο Θέατρο Αμαλία

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

02/10/2022 - 11:30

Η Παιδική Σκηνή του Μικρού Βορρά,  επιστρέφει τον φετινό χειμώνα, με μια ολοκαίνουρια παραγωγή, μια πρωτότυπη θεατρική μεταφορά του έργου της Μαρίας Αγγελίδου,  με τη σκηνοθετική ματιά του Τάσου Ράτζου.

«Ο Ηρακλής…αλλιώς»: Δώδεκα άθλοι, δώδεκα μυθικές μικροϊστορίες της αρχαιότητας, δώδεκα αφηγήσεις με στοιχεία του σήμερα  ζωντανεύουν επί σκηνής, από την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 στο Θέατρο Αμαλία, από πέντε εξαιρετικούς ηθοποιούς και έναν πολυτάλαντο μουσικό.

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+
 Θέατρο: O Ραφτάκος των λέξεων από τη θεατρική ομάδα Μικρός Νότος  στον Βύρωνα

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

28/09/2022 - 18:45

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ζωντανεύει ξανά την αγαπημένη ιστορία μικρών και μεγάλων, το έργο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" του Αντώνη Παπαθεοδούλου.

Για ηλικίες από: 

 Θέατρο: Το Πάρτυ! Μάικ ο Φασολάκης της Μαρί Κωνσταντάτου

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

19/11/2022 - 11:30

«Το Πάρτυ!», η νέα περιπέτεια της σειράς των τρυφερών ιστοριών της Μαρί Κωνσταντάτου, με πρωταγωνιστή τον γνωστό σε όλους μας Μάικ, φέρνει ξανά τον αγαπημένο Φασολάκη και την παρέα του στο θεατρικό σανίδι, στο Θέατρο ΗΒΗ, από τις 19 Νοεμβρίου.

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
 Θέατρο: Μια τελεία… είναι μόνο η αρχή!

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

15/10/2022 - 15:00

Η Ομάδα Ονειρόδραμα ετοίμασε φέτος τη νέα διαδραστική παράσταση- εργαστήρι «Μια τελεία…», εμπνευσμένη από το γνωστό βιβλίο «Η Τελεία» του Πίτερ Ρέινολντς, για τα μικρότερα παιδιά (3-8 ετών) βοηθώντας τα στο να αναπτύξουν την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησης τους.

Μια απολαυστική ιστορία με χιούμορ και ευαισθησία που αφυπνίζει τη σημασία της ενσυναίσθησης (να δίνουν αλλά και να δέχονται βοήθεια) και πόσο σημαντικό είναι να μοιράζονται τα προβλήματά τους με τους άλλους. Προτρέπει τα παιδιά να καλλιεργούν νέες δεξιότητες, ακόμα όταν χρειάζονται πολύ εξάσκηση.

Για ηλικίες από: 

Σελίδες