Φτιάξτε για Τάρτα με φρούτα (με λάδι)
Υλικά για μια τάρτα με 6-8 κομμάτια
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
- μόνο του
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ⅔ φλιτζανιού σπορέλαιο
- 7-8 κουταλιές σούπας κρύο νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 1 μεγάλο κουτί ανανά σε φέτες ή 5 φλιτζάνια ανανά σε κομματάκια
- 2 φλιτζάνια χυμό ανανά από το κουτί συμπληρωμένο με νερό ή άλλο χυμό
- 1 φακελάκι φρουΐ ζελέ ανανά
- 1 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
Πως να φτιάξετε την συνταγή
- Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το λάδι και το τρίβουμε με τα δάχτυλά μας ώσπου να γίνει ένα μείγμα σαν τραχανάς.
- Προσθέτουμε τη 1 κουταλιά από το νερό και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, ώσπου να βραχεί όλο το μείγμα.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, ανακατεύοντας πάντα με το πιρούνι.
- Το ζυμώνουμε ελάχιστα και το ανοίγουμε σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από τη βάση της ταρτιέρας για να καλύψουμε και τα πλαϊνά.
- Απλώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα και το πιέζουμε γύρω-γύρω, για να κολλήσει στα τοιχώματα.
- Το τρυπάμε σε 5-6 σημεία με ένα πιρούνι και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
- Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα το χυμό και λιώνουμε μέσα τη μαρμελάδα.
- Προσθέτουμε τη σκόνη φρουΐ ζελέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε να γίνει μια πηχτή κρέμα (δεν πρέπει να πήξει εντελώς).
- Τοποθετούμε ομοιόμορφα τις φέτες ή κομμάτια ανανά στην τάρτα και ρίχνουμε από πάνω το μισοπαγωμένο ζελέ.
- Το γαρνίρουμε αν θέλουμε με κεράσια, αμύγδαλα κ.λπ. και τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο ώσπου το ζελέ να πήξει εντελώς.
- Μπορούμε να φτιάξουμε την τάρτα και με άλλα φρούτα κομπόστα: ροδάκινο, βερίκοκο, κεράσι κ.λπ. και το αντίστοιχο φρουΐ ζελέ, μαρμελάδα και το χυμό της κονσέρβας.
info box
Για ηλικίες από:
5-9
9-12
12+