Πίτσα, το αγαπημένο φαγητό των παιδιών με σάλτσα από φρέσκες ντομάτες. Είναι τόσο εύκολη και διασκεδαστική η παρασκευή της ώστε πραγματικά αξίζει τον κόπο για την ετοιμάσουμε στο σπίτι παρέα με τα παιδιά
- Μπορεί να γίνει σε οικογενειακό μέγεθος αλλά αν θέλουμε να παίξουμε με τους μικρούς μας chefs μοιράζουμε τη ζύμη και ζυμώνουμε ατομικά πιτσάκια χρησιμοποιώντας μικρά coupes-pâte
- Γεμίστε τη με λαχανικά: μελιτζάνες, κολοκύθια, πράσα, μανιτάρια και ό,τι άλλο σας αρέσει
- Δημιουργείστε όμορφα σχήματα με τα λαχανικά και το τυρί φτιάχνοντας φατσούλες, αρχικά ονομάτων, λουλούδια…….
- Αν μας περισσέψει ζύμη, μπορεί να μείνει στο ψυγείο για δύο ημέρες.
- Αν μας περισσέψει σάλτσα, τη χρησιμοποιούμε την επόμενη ημέρα για ζυμαρικά
ΠΙΤΣΑ Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ
ΥΛΙΚΑ
-
1,5 κούπα χλιαρό νερό
-
3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
-
1 φακελάκι ξηρή μαγιά – 9 γραμμάρια
-
4 κουταλιές της σούπας λάδι
-
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
-
2 αβγά ή λίγο φρέσκο αγελαδινό γάλα 3,5% λιπαρά
-
700 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
-
σάλτσα ντομάτας
-
λίγο νισεστέ
-
υλικά της αρεσκείας μας για να τη γεμίσουμε
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
-
ζυγαριά
-
μπωλ
-
φόρμα για πίτσα
-
πλάστης
-
δοσομετρητής κουταλιού
-
πινέλο
ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
-
Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
-
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε με το χέρι τη μαγιά με το χλιαρό νερό και τη ζάχαρη
-
Προσθέτουμε 7-8 κουταλιές της σούπας από το αλεύρι και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη ώσπου το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές
-
Αφήνουμε για 10΄ και κατόπιν προσθέτουμε το λάδι, το ξύδι και τα αβγά ένα-ένα αφού τα έχουμε χτυπήσει λίγο με ένα πιρούνι και ανακατεύουμε πάλι
-
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα μας ανακατεύοντας καλά κάθε φορά
-
Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20΄λεπτά περίπου να φουσκώσει
-
Με ένα πλάστη ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο αλευρώνοντας την επιφάνεια που δουλεύουμε για να μην κολλάει
-
Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τη φόρμα της πίτσας ή μικρά φορμάκια
-
Απλώνουμε το φύλλο και γεμίζουμε με τα υλικά της αρεσκείας μας
-
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25΄λεπτά περίπου
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ ΓΙΑ ΠΙΤΣΑ
ΥΛΙΚΑ
-
3 ώριμες ντομάτες
-
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
-
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
-
λίγο ketchup
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
μαντζουράνα
-
θυμάρι
ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
-
Με ένα μαχαίρι βγάζουμε το κοτσανάκι της ντομάτας και χαράσουμε από τη βάση προς τα πάνω ένα σταυρό
-
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε νερό, το τραβάμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα τις ντομάτες για 5΄ λεπτά
-
Τις βγάζουμε από το ζεστό νερό, τις περιχύνουμε με κρύο νερό και με το μαχαίρι τις ξεφλουδίζουμε πολύ εύκολα
-
Τις πολτοποιούμε στο multi
-
Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά εκτός από τη μαντζουράνα και το θυμάρι
-
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι η σάλτσα να πήξει και να έχει πιεί όλα τα νερά της
-
Στο τέλος προσθέτουμε τη ρίγανη και το θυμάρι
-
Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε προσθέτοντας κάποιο άλλο υλικό αν χρειάζεται
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr