Λαζάνια με Ψητά Λαχανικά

Λαζάνια που τα παιδιά αγαπούν πολύ, όπως όλα τα ζυμαρικά.Κρύβουμε μέσα τα λαχανικά που θέλουμε, προσθέτουμε τυρί κι έτσι έχουμε ένα πλήρες γεύμα, νόστιμο και υγιεινό

Η béchamel είναι ελαφριά και δίνει πολύ ωραία γεύση αλλά προσέχουμε να καλυφθούν τα λαζάνια με τη béchamel πολύ καλά για να μην ξεραθούν στις γωνίες

  • Ευκαιρία να εξασκηθούν τα παιδιά στο κόψιμο με το μαχαίρι: πλαστικό αν είναι πολύ μικρά, κανονικό αν είναι μεγαλύτερα. Η διαδικασία αυτή τα ενθουσιάζει και τονώνει την αυτοπεποίθησή τους

ΛΑΖΑΝΙΑ  ΜΕ  ΨΗΤΑ  ΛΑΧΑΝΙΚΑ

 

ΥΛΙΚΑ

  •  500 γραμμάρια λαζάνια που δε θέλουν βράσιμο
  •  2 μελιτζάνες
  •  2 κολοκύθια
  •  2 κόκκινες πιπεριές
  •  500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
  •  6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  •  1/2 κούπα αλεύρι
  •  1 κιλό γάλα
  •  300 γραμμάρια γραβιέρα τριμμένη
  •  αλάτι
  •  πιπέρι
  •  βασιλικός
  •  ελαιόλαδο
  • λίγο λιωμένο βούτυρο
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά

 

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  • ζυγαριά
  • τρίφτης
  • μπωλ
  • δοσομετρητής κούπας
  • δοσομετρητής κουταλιού
  • σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα
  • πινέλο

 

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

  1. Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
  2. Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες ή κυβάκια και τρίβουμε τη γραβιέρα στον τρίφτη
  3. Πασπαλίζουμε τα λαχανικά με αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και τα ψήνουμε χωριστά σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 10΄ λεπτά περίπου
  4. Ζεσταίνουμε ελαφρώς το γάλα και το διατηρούμε χλιαρό
  5. Σε μία κατσαρολίτσα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας γρήγορα και καλά
  6. Προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε γρήγορα και συνεχώς ώσπου η κρέμα να πήξει
  7. Αλείφουμε τη βάση ενός pyrex με λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με λίγη από την τριμμένη φρυγανιά
  8. Από πάνω απλώνουμε λίγη κρέμα και μετά στρώνουμε τα λαζάνια
  9. Πάνω στα λαζάνια τοποθετούμε τα λαχανικά και σκεπάζουμε με την κρέμα και το τυρί
  10. Επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά τελειώνοντας με κρέμα
  11. Στο τέλος πασπαλίζουμε με τυρί ανακατεμένο με λίγη φρυγανιά
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30΄ λεπτά περίπου

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+