Τα παιδιά λατρεύουν τα παγωτά ...τι το καλύτερο από ένα λαχταριστό σπιτικό παγωτό γεμάτο θρεπτικά συστατικά
Υλικά:
400γρ φράουλες
3/4 κουπας ζαχαρη
1/4 κουπας νερο
Χυμος απο μισο λεμόνι
1 κεσεδακι γιαουρτι πληρες
1/2 φακελος garni σαντυγι συν μισο φλιτζανι γάλα
Εκτέλεση:
- Πλενουμε πολυ καλα τις φραουλες χωρις να αφαιρεσουμε τα κοτσανια γιατι τραβανε νερο και τις αφηνουμε να στεγνωσουν.
- Σε ενα κατσαρολακι λιωνουμε τη ζαχαρη στο νερο και βραζουμε για 1-2 λεπτα ωστε να εχουμε ενα πυκνο σιροπι.
- Προσθετουμε και το λεμονι και αφηνουμε να κρυώσει καλά.
- Καθαριζουμε τις φραουλες απο τα φυλλαρακια και τις πολτοποιουμε στο μουλτι.
- Ανακατευουμε τον πολτο με το σιροπι.
- Στο μιξερ χτυπαμε το garni με το γαλα και το γιαουρτι.
- Μολις εχουμε μια αφρατη κρεμα προσθετουμε το φρουτο με το σιροπι. Χτυπαμε καλα και βαζουμε το μπωλ στην καταψυξη(το μειγμα θα ειναι αρκετα υγρο μη σας τρομαξει).
- Μετα απο 1 ωρα ξαναχτυπαμε αν θελουμε (δεν ειναι απαραιτητο μπορουμε απλα να ανακατεψουμε με το συρμα) και μοιραζουμε στις ειδικες θηκες για παγωτο ξυλακι.
- Αφηνουμε να παγωσουν πολυ καλα (ισως και 1 μερα) και ξεφορμαρουμε βουτωντας τις θηκες σε ζεστο νερο για λιγα δευτερολεπτα ή περνωντας τες κατω απο τη βρυση.
Πηγή : www.e-leoforos.gr
info box
Για ηλικίες από:
3-5
5-9
9-12
12+