Μπορεί οι αυγοφέτες να μην είναι κάποια περίτεχνη συνταγή είναι όμως μία από τις πιο αγαπημένες της παιδικής μας ηλικίας, γεμάτη αναμνήσεις!
Η συνταγή για αυγοφέτες θέλουν και αυτές τον τρόπο τους και τα μικρά τους «μυστικά» ώστε να γίνουν λαχταριστές και νόστιμες. Το ψωμί πρέπει να κομμένο σε χοντρές φέτες περίπου 2,5-3 εκ. λευκό ή μαυρό δεν έχει σημασία αρκεί να είναι μπαγιάτικο.
Ας δούμε όμως πως μπορούμε να τις φτιάξουμε για να τις απολαύσουμε με τα παιδιά μας!
Υλικά:
- 10 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωριάτικο ή ψωμί του τοστ με προζύμι)
- 6 αυγά
- 380 ml. γάλα
- 1 κουταλιά της σούπα βιτάμ soft
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ή κανέλα
- Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τις γλυκές αυγοφέτες:
- Φρούτα εποχής
- Μέλι
- Κανέλα
- Λιωμένη σοκολάτα
- Ζάχαρη κρυσταλλική
Για τις αλμυρές αυγοφέτες:
- Γραβιέρα
- Καπνιστό ζαμπόν
- Μουστάρδα
Εκτέλεση:
- Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το βιτάμ λιωμένο.
- Αραδιάζουμε τις φέτες σ΄ενα σκεύος και τις περιχύνουμε με το μείγμα αυγών που ετοιμάσαμε. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 20-30 λεπτά ώστε να ρουφήξουν οι φέτες του ψωμιού το μείγμα και να μαλακώσουν.
- Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο λάδι, τηγανίζουμε τις αυγοφέτες μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.
Πως μπορείς να σερβίρεις τις αυγοφέτες; Με ότι τραβάει η όρεξή σας.
Το κλασικό όμως σερβίρισμα είναι με μπόλικη κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλα.
Πηγή: https://funkycook.gr/