H Αυθεντική συνταγή της ταινίας «Η ΛΑΙΔΗ ΚΑΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ» σπαγγέτι με κεφτέδες

Όλοι μας γνωρίζουμε τη ρομαντική ιστορία της Λαίδης και του Αλήτη και την χαρακτηριστική σκηνή με το μπολ με μακαρόνια και τους κεφτέδες. Δέστε με τα παιδιά σας την ταινία και μετά φτιάξτε μαζί την περίφημη συνταγή!!!

Υλικά  Για 4 άτομα

1 πακέτο Melissa Σπαγγέτι No6

Για τη σάλτσα :

  • 1 κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κουτί  Ψιλοκομμένο τοματάκι Primo Gusto
  • 2 κ.σ.  τοματοπελτές Primo Gusto
  • 2 κ.γλυκού ρίγανη
  • ¼ φλ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Αλάτι , Πιπέρι

Για τα κεφτεδάκια :

  •  4 κ.σ.  Ελαιόλαδο
  • ½ κιλό κιμά (από μοσχάρι ή κοτόπουλο)
  • ½ φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. τριμμένη ψίχα ψωμιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. Παρμεζάνα τριμμένη  (& προεραιτικά 1 επιπλέον φλ. για το σερβίρισμα)
  • Αλάτι , Πιπέρι

Πως να το φτιάξετε :

  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα:  Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία, σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και προσθέτουμε το σκόρδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1 λεπτό.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε το ψιλοκομμένο τοματάκι, τον πελτέ και τη ρίγανη και προσθέτουμε λίγο νερό (περίπου 1 ποτήρι).
  3. Σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 λεπτά.
  4. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια: Προθερμαίνουμε στο φούρνο τη σχάρα, τοποθετούμε με προσοχή μια λαδόκολλα και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν τα κεφτεδάκια.
  5. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά την Παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε το μείγμα. Σχηματίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέγεθος 4-5 εκατοστών το καθένα και τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα.
  6. Τα ψήνουμε στους 200° για περίπου 12 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο.
  7. Μόλις πάρουν χρώμα και έχουν σχεδόν ψηθεί, τα προσθέτουμε στη σάλτσα μαζί με τον βασιλικό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι τα κεφτεδάκια να απορροφήσουν μέρος της σάλτσας.
  8. Παράλληλα βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. 
  9. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο,  πρώτα τα ζυμαρικά και μετά τα κεφτεδάκια και πασπαλίζουμε προεραιτικά με Παρμεζάνα.

Καλή σας όρεξη!!! και μην ξεχάσετε να κάνετε τα κολπάκια με τους κεφτέδες και τα μακαρόνια τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν!!!!!

 

Πηγή:http://www.melissa.gr

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+