Μπορεί να μην μοιάζουν εντελώς με καλαμπόκια, αλλά είναι νόστιμα και είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα μικρούλια μας θα τα εκτιμήσουν!!! Όταν τα πρωτοείδαμε μας φάνηκαν λίγο σαν .. αυγά με θήκες, αλλά επειδή κρύβουν μέσα λιχουδιές, αποφασίσαμε να τα φτιάξουμε!
Αν αποφασίσετε και εσείς να τα φτιάξετε, για 9-10 καλαμπόκια θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο εκτός ψυγείου να είναι μαλακό
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρι
- 1 μεγάλο αυγό
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια υγρή ( ή 1 κάψα σκόνη)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού άρωμα αμυγδάλου
- Κίτρινο χρώμα για τρόφιμα
Γέμιση και διακόσμηση:
- Μ&Μs ή άλλα μικρά σοκολατάκια περίπου 1 φλιτζάνι
- Λευκή σοκολάτα
- Κίτρινο χρώμα Ζαχαροπλαστικής
- Αμυγδαλόψυχα
- Πράσινο χρώμα Ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες:
- Ανακατέψτε το αλεύρι, αλάτι και μπέικιν πάουντερ σε ένα μπωλ.
- Χτυπήστε με μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει.
- Ρίξτε μέσα το αυγό, τη βανίλια και το υγρό άρωμα αμύγδαλου και μερικές σταγόνες κίτρινο χρώμα και ανακατέψτε. Βάλτε όσο χρώμα χρειάζεται για να έχετε ένα ζωηρό κίτρινο χρώμα (Το χρώμα θα ανοίξει όταν προσθέσετε τα στερεά υλικά)
- Προσθέστε τα στερεά υλικά και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια σφικτή ζύμη.
- Χρησιμοποιήστε ένα ταψάκι για μάφινς, βουτυρώστε και πάρτε μια κουταλιά από τη ζύμη και πιέστε την στη θήκη καλά όπως βλέπετε στην εικόνα ώστε να σχηματιστεί μια κοιλότητα.
- Κόψτε τη ζύμη που περισσεύει από τη φόρμα. Γεμίστε όλα τα φορμάκια με τον ίδιο τρόπο.
- Βάλτε το ταψί στο ψυγείο το λιγότερο για 1 ώρα.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ψήστε τα γλυκάκια για 14 λεπτά. Βγάλτε τα και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού πιέστε την κοιλότητα όπου έχει φουσκώσει ώστε να ξαναγίνει ένα λεπτό κέλυφος.
- Ξαναβάλτε το ταψάκι στο φούρνο για 6 λεπτά. Ξεφορμάρετε αναποδογυρίζοντας το ταψάκι προσεκτικά σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Έτσι αναποδογυρισμένα τα ξαναβάζετε στο φούρνο για 4-8 λεπτά μέχρις ότου να ροδοκοκκινίσει η κορυφή τους. Βεβαιωθείτε ότι έχουν ψηθεί μέχρι μέσα.
- Αφήστε να κρυώσουν τελείως.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι ισιώστε τελείως το επάνω μέρος από τα γλυκάκια. Ξαναβάλτε τα στο ταψί για μαφινς (από σιλικόνη αν έχετε). Γεμίστε τα μισά με Μ&Μς.
- Λιώστε λίγη άσπρη σοκολάτα (κουβερτούρα) σε μπαιν μαρί ή στα μικροκύματα (λίγα δευτερόλεπτα - προσοχή καίγεται εύκολα) στην οποία θα προσθέσετε λίγες σταγόνες κίτρινο χρώμα ώστε να πάρει το ίδιο χρώμα με το γλυκάκι. Απλώστε προσεκτικά τη λιωμένη σοκολάτα στο στόμιο γύρω γύρο στα μισά γλυκάκια και πιέστε ελαφρά τα άλλα μισά άδεια από πάνω. Έτσι θα σχηματιστούν αυγά (ξέρω… είπαμε για καλαμπόκια!). Αφου σχηματίσετε όλα τα αυγά που έχετε φτιάξει αφήστε τα τουλάχιστον 10 λεπτά να κρυώσουν και να κολλήσουν.
- Πάρτε την αμυγδαλόψιχα και ζυμώστε την με πράσινο χρώμα για γλυκά. Όταν πάρει ένα ζωηρό πράσινο χρώμα απλώστε την με ένα πλάστη σε λεπτό φύλλο σε ένα λαδόχαρτο.
- Κόψτε με κοφτερό μαχαίρι φύλλα μακρόστενα ώστε να καλύπτουν το αυγό και να περισσεύουν λίγο.
- Βάλτε λίγη λιωμένη σοκολάτα στη βάση για να κολλήσουν και πιέστε τα φύλλα ώστε να μοιάζουν σαν τα φύλλα από καλαμπόκι. Γυρίστε τις πάνω άκρες λίγο προς τα έξω.
- Τώρα από την … καλλιτεχνία σας εξαρτάται να μοιάζουν με καλαμπόκια, αλλά σίγουρα είναι νόστιμα!
- Αν δεν μοιάζουν .. μπορείτε να πείτε ότι είναι μαγικοί καρποί!!
info box
Για ηλικίες από:
3-5
5-9
9-12
12+