Η ζέστη «απαιτεί» παγωτό κεράσι !

Τα κεράσια είναι ανοιξιάτικα φρούτα, δηλαδή τα βρίσκουμε από αρχές Μαΐου έως και αρχές Αυγούστου. Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν η κατανάλωση κερασιών έχει ορισμένα σημαντικά οφέλη για την υγεία, όπως για παράδειγμα βοηθά στην πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη.

Επίσης συμβάλλει στην ηρεμία  ου νευρικού συστήματος, βοηθάει στην ευερεθιστότητα και στην ανακούφιση από ορισμένες νευρώσεις, όπως  αϋπνία και πονοκεφάλους. Ακόμη η κατανάλωσή τους συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων ολικής χοληστερόλης στο αίμα  και καταστέλλει τη δραστηριότητα των ενζύμων εκείνων που οδηγούν στο σχηματισμό πλάκας στα δόντια.

Γι’αυτό ωφέλιμο θα ήταν να  εντάξουμε τα κεράσια  στο καθημερινό μας διαιτολόγιο, χρησιμοποιώντας τα ακόμα και ως βασικό συστατικό για παγωτό κεράσι, τη συνταγή του οποίου σας παραθέτουμε παρακάτω :

 Υλικά για το παγωτό κεράσι: 

  • 1 στραγγιστό γιαούρτι 0% ή 2% λιπαρά
  • 600 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια
  • 3 κ.σ. μέλι
  • Λίγες σταγόνες υγρή στέβια

 

Για την παρασκευή του παγωτού κεράσι :

Για να φτιάξουμε το εύκολο παγωτό κεράσι με γιαούρτι χωρίς παγωτομηχανή, παγώνουμε πρώτα τα κεράσια στην κατάψυξη για να σφίξουν.

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στον κάδο του μίξερ και πολτοποιούμε με τους κόφτες μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.

Σερβίρουμε αμέσως το παγωτό κεράσι ή διατηρούμε στην κατάψυξη.

Ανάλογα με το τί φρούτο μας αρέσει, μπορούμε εκτός από το κεράσι να φτιάξουμε με ό,τι άλλο φρούτο μας αρέσει.

Αν καταψύξουμε, πρέπει να αφήσουμε για 15 λεπτά εκτός, ώστε να σερβίρουμε.

Πηγή: https://www.argiro.gr

Ετικέτες: