Τα Κριτσίνια του Μύλου

Εύκολα, υγιεινά και νόστιμα κριτσίνια για κολατσιό όλες τις ώρες της ημέρας. Θαυμάσιο συνοδευτικό για το σχολείο.


Τα πλάθουμε σε λεπτά μπαστουνάκια ή σε σχήμα κουλούρας και τα αποθηκεύουμε για πολλές ημέρες σε μεταλλικό κουτί

ΤΑ  ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ  ΤΟΥ  ΜΥΛΟΥ – 60 τεμάχια


  • ΥΛΙΚΑ

    • 1 κούπα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
    • 1 κούπα λευκό ξηρό κρασί
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
    • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
    • 500 γραμμάρια περίπου αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
    • σουσάμι ή κάποιο σκληρό τυρί τριμμένο ή γλυκάνισος

    ΕΡΓΑΛΕΙΑ

    • ζυγαριά
    • δοσομετρητής κούπας
    • δοσομετρητής κουταλιού
    • κόσκινο
    • μπωλ
    • ξύλινη κουτάλα
    • λαδόκολλα
    • λαμαρίνα

    ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

    • Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
    • Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το κρασί, το ελαιόλαδο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το baking powder
    • Ανακατεύουμε καλά με την ξύλινη κουτάλα
    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε λίγο λίγο στο μείγμα μας ανακατεύοντας στην αρχή με την κουτάλα και μετά με τα χέρια μας
    • Μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο. Η ζύμη πρέπει να είναι ομοιόμορφη, αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια μας
    • Πλάθουμε λεπτά μπαστουνάκια και τους δίνουμε το σχήμα που μας αρέσει
    • Τα τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα αφού προηγουμένως έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και τα ψήνουμε για 15΄- 20΄ περίπου
    • Τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε μία σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί για να διατηρηθούν για πολλές ημέρες

 

Τη συνταγή μας την έχει προσφέρει το Mylos Art Café στο Μαρκόπουλο που φιλοξενεί συχνά τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+