Κουραμπιέδες με σοκολάτα

Αν έχετε βαρεθεί τους κλασικούς κουραμπιέδες ή θέλετε να βάλετε και έναν διαφορετικό τόνο στα γλυκά σας τι καλύτερο από το να προσθέσουμε σοκολάτα που την λατρεύουν μικροί και μεγάλοι .

Λίστα Συστατικών

  • 500γρ Βιτάμ κλασικό
  • 250γρ αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροκομμένα
  • 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 220γρ ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ κακάο
  • 1.200γρ αλεύρι
  • 20γρ μαύρο ρούμι

Για επικάλυψη:

  • 250γρ σοκολάτα γάλακτος ή μπίτερ τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 250γρ κρέμα γάλακτος

Για τους κουραμπιέδες:

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν και να μαλακώσουν, προσθέτουμε τη βανίλια και σταματάμε το χτύπημα.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, το κακάο,το αλάτι, το ρίχνουμε στο μείγμα Βιτάμ και άχνης και δουλεύουμε απαλά με το χέρι τη ζύμη. Προσθέτουμε το ρούμι και τα αμύγδαλα και αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο. 
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Πλάθουμε κουραμπιέδες μικρούς και ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Τους βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς καθώς ετοιμάζουμε τη σοκολάτα για την επικάλυψη. 

Για το γλάσσο σοκολάτας:

  1. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα και όταν αρχίσει να φουσκώνει την αποσύρουμε από τη φωτιά και τη ρίχνουμε στην τεμαχισμένη σοκολάτα.
  2. Περιμένουμε ένα λεπτό και ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν έχουμε θερμόμετρο ελέγχουμε τη θερμοκρασία του γλάσσου, καθώς δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 300 βαθμούς πριν γλασσάρουμε τους κουραμπιέδες.
  3. Αφού καλύψουμε τους κουραμπιέδες με τη σοκολάτα, τους αφήνουμε σε μια σχάρα να στεγνώσουν. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο.

Tips:
Τους κουραμπιέδες τους αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς πριν τους βουτήξουμε στη σοκολάτα.

Πηγή: www.vitam.gr

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+