Σας άρεσε κι εσάς, όταν ήσασταν μικροί κι η μαμά σας έφτιαχνε κέικ, να γλείφετε τη ζύμη από το μπολ; Ε, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Αυτή η ωμή ζύμη μπισκότου είναι απόλυτα ασφαλής προς βρώση, γιατί δεν περιέχει αυγά και το αλεύρι της έχει ψηθεί. Τη φτιάξαμε σε τρεις λαχταριστές γεύσεις, για να τις απολαύσετε με το κουτάλι: chocolate chip, funfetti με κομμάτια λευκής σοκολάτας και κακάο με κομμάτια μαύρης σοκολάτας!
- 130 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 110 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 100 γρ ζάχαρη καστανή
- ¼ κτγ αλάτι
- 50 γρ σταγόνες σοκολάτας ΙΟΝ
- 1-2 κτσ γάλα (εάν χρειαστεί)
Για το funfetti με λευκή σοκολάτα:
- 130 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 110 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
- 200 γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- ¼ κτγ αλάτι
- 50 γρ λευκή κουβερτούρα ΙΟΝ, τεμαχισμένη
- 30 γρ τρούφα πολύχρωμη
- 1-2 κτσ γάλα (εάν χρειαστεί)
Για το κακάο με μαύρη σοκολάτα:
- 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
- 30 γρ κακάο ΙΟΝ
- 110 γρ βούτυρο ανάλατο, μαλακό
- 200 γρ ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- ¼ κτγ αλάτι
- 50 γρ κλασική κουβερτούρα ΙΟΝ, τεμαχισμένη
- 1-2 κτσ γάλα (εάν χρειαστεί)
Για το chocolate chip:
- Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς, για 15’. Προσοχή, αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό: δεν κάνει να καταναλώνουμε αλεύρι ωμό, οπότε αυτή η προεργασία είναι απαραίτητη.
- Αφήνουμε το αλεύρι να κρυώσει εντελώς.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να δέσει η ζύμη.
- Προσθέτουμε λίγο γάλα, εάν χρειάζεται, για να γίνει πιο εύπλαστη η ζύμη.
- Ανακατεύουμε μέσα στη ζύμη τις σταγόνες σοκολάτας με μια σπάτουλα.
- Φυλάμε τη ζύμη μπισκότου σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, μέσα στο ψυγείο, έως και για μία εβδομάδα.
Για το funfetti με λευκή σοκολάτα:
- Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς, για 15’. Προσοχή, αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό: δεν κάνει να καταναλώνουμε αλεύρι ωμό, οπότε αυτή η προεργασία είναι απαραίτητη.
- Αφήνουμε το αλεύρι να κρυώσει εντελώς.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να δέσει η ζύμη.
- Προσθέτουμε λίγο γάλα, εάν χρειάζεται, για να γίνει πιο εύπλαστη η ζύμη.
- Ανακατεύουμε μέσα στη ζύμη τα κομμάτια σοκολάτας και την τρούφα με μια σπάτουλα.
- Φυλάμε τη ζύμη μπισκότου σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, μέσα στο ψυγείο, έως και για μία εβδομάδα.
Για το κακάο με μαύρη σοκολάτα:
- Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς, για 15’. Προσοχή, αυτό το στάδιο είναι πολύ σημαντικό: δεν κάνει να καταναλώνουμε αλεύρι ωμό, οπότε αυτή η προεργασία είναι απαραίτητη.
- Αφήνουμε το αλεύρι να κρυώσει εντελώς.
- Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη, ώσπου η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και χτυπάμε ώσπου να δέσει η ζύμη.
- Προσθέτουμε λίγο γάλα, εάν χρειάζεται, για να γίνει πιο εύπλαστη η ζύμη.
- Ανακατεύουμε μέσα στη ζύμη τα κομμάτια σοκολάτας με μια σπάτουλα.
- Φυλάμε τη ζύμη μπισκότου σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, μέσα στο ψυγείο, έως και για μία εβδομάδα.
Πηγή :https://ionsweets.gr/