Μια δροσιστική ιδέα ιδανική για παιδάκια η οποία θα τα ξετρελάνει !! Μπορούν να παίξουν με τα χρώματα, τα φρούτα και τις γεύσεις !
Υλικά:
- Φρούτα
- Ζελέ
- Χρώμα ζαχαροπλαστικής ( αν θέλετε)
Η διαδικασία είναι απλή:
- - Πλένετε καλά το φρούτο σας
- - Κόβετε τo φρούτο στη μέση
- - Στύβετε προσεκτικά τα δύο “μισά” χωρίς να “ζουλήξετε” πολύ το εξωτερικό του (αν έχετε ηλεκτρικό στίφτη ακόμα καλύτερα)
- - Καθαρίζετε καλά ότι έχει περισσέψει με ένα κουτάλι
- - Ετοιμάζετε το ζελέ σας σύμφωνα με τις οδηγίες
- - Γεμίζετε τα “μισά” πορτοκάλια/λεμόνια/λάιμ σας
- - Αφήνετε στο ψυγείο να παγώσουν καλά (για να μην σας “κουνηθούν” και χυθεί το υγρό ζελέ, μπορείτε να τα βάλετε μέσα σε ένα ταψάκι για muffins και cupcakes)
- - Κόβετε σε φέτες και… σερβίρετε!
Μια δροσιστική ιδέα που μπορεί να γίνει και πιο… ενήλικη, αν προσθέσετε στο ζελέ σας αλκοόλ! Αυτό βέβαια με προσοχή, μην τα σερβίρετε σε πάρτι με πιτσιρίκια, γιατί ποτέ δεν ξέρεις! Χικ!
Πηγή :Έφη Κόντου, Dietitian/Nutritionist (School of Food Technology and Nutrition, Technological Education Institute) Θεσσαλονίκη ,Τηλ: +30 6948 301 362
info box
Για ηλικίες από:
3-5
5-9
9-12
12+