Ποιο είναι το αγαπημένο φρούτο των περισσότερων παιδιών; Μα φυσικά η φράουλα! Ποιο είναι το αγαπημένο επιδόρπιο των παιδιών; Μα φυσικά το παγωτό!
Τι καλύτερο λοιπόν από το συνδυασμό: Παγωτό φράουλα και μάλιστα σπιτικό από τα παιδικά χεράκια!
Αν το παγώσουμε στην παγωτομηχανή, μπορούμε να το βάλουμε μέσα στις ειδικές ατομικές θήκες παγωτού με το ξυλάκι: τα παιδιά διασκεδάζουν πραγματικά να γεμίζουν τις θηκούλες αλλά και να τρώνε το παγωτό τους με το ξυλάκι
ΥΛΙΚΑ
- 200 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες
- 90 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κρόκος αβγού ΒΛΑΧΑΚΗ
- 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
- 225 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό γάλα
- 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- ζυγαριά
- δοσομετρητής κουταλιού
- σπάτουλα σιλικόνης
- παγωτομηχανή ή mixer χειρός
- θερμόμετρο – όχι απαραίτητο
- multi
- αβγοδάρτης
ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
- Πλένουμε τις φράουλες και τις πολτοποιούμε στο multi μαζί με το χυμό λεμονιού
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την κρέμα με το γάλα σε μέτρια φωτιά
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με τον αβγοδάρτη τον κρόκο με τη ζάχαρη και λίγο από το μείγμα του γάλακτος
- Τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα που έχουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει
- Όταν η θερμοκρασία φθάσει στους 83-85°C αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο μπωλ με τις φράουλες.
- Αν δεν έχουμε θερμόμετρο είναι λίγο προτού βράσει
- Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για να κρυώσει καλά
- Βάζουμε στην παγωτομηχανή σύμφωνα με τις οδηγίες
- Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπωλ και χτυπάμε με το mixer ανά μισάωρο τουλάχιστον 4 φορές
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr