Ένα από τα πιο γνωστά γλυκά της γαλλικής κουζίνας που μαγεύει μικρούς και μεγάλους, είναι το μους σοκολάτας.
Το συναντάμε συχνά σε οικογενειακά τραπέζια ως επιδόρπιο ή σχεδόν σε κάθε ζαχαροπλαστείο.
Δίνεται, επίσης η δυνατότητα να το φτιάξουμε μόνοι μας, αφού σε κάθε σούπερμαρκετ υπάρχουν φακελάκια διαφορετικών εταιρειών με υπέροχες φωτογραφίες μους σοκολάτας.
Τι θα λέγατε να δοκιμάζατε να το φτιάξετε, σύμφωνα με την παρακάτω συνταγή που σας παραθέτουμε;
Υλικά που θα χρειαστείτε:
-
300 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο
-
150 γρ. γάλα με 1.5% λιπαρά
-
400 γρ. γιαούρτι με 2% λιπαρά
Εκτέλεση:
Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα και το αδειάζουμε πάνω από τη σοκολάτα. Περιμένουμε 1 λεπτό και ανακατεύουμε. Μόλις λιώσει η σοκολάτα και γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Μοιράζουμε το μείγμα σε ποτήρια και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει η μους (περίπου 1-2 ώρες).
Καλή επιτυχία!