Νόστιμα, υγιεινά, πανεύκολα κουλουράκια καρότου. Χωρίς ζάχαρη και με αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Τέλειο κολατσιό για το σχολείο.
Τα παιδιά διασκεδάζουν το παιχνίδι με το κόσκινο, το τρίψιμο στον τρίφτη (προσοχή στα χεράκια!) και το ζύμωμα
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΡΟΤΟΥ
ΥΛΙΚΑ
- 400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γραμμάρια καλαμποκάλευρο
- 4 καρότα τριμμένα
- 200 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
- 100 ml νερό
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- ζυγαριά
- τρίφτης
- δοσομετρητής κουταλιού
- δοσομετρητής κούπας
- μπωλ
- ξύλινη κουτάλα
- λαδόκολλα
- κόσκινο
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
- Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη
- Κοσκίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα ώσπου η ζύμη μας να είναι λεία και σφιχτή
- Σκεπάζουμε το μπωλ με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 20΄ λεπτά περίπου
- Πλάθουμε με τα χέρια μας λεπτά κορδόνια και σχηματίζουμε κουλουράκια
- Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου αφού έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για 15΄ λεπτά περίπου
Καλή όρεξη !!!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr