Ένας εντελώς διαφορετικός και πολύ ελκυστικός τρόπος παρασκευής για να φάνε τα παιδιά τις φακές.Απολύτως νηστίσιμο γεύμα αλλά αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε με τριμμένο τυρί που αρέσει στα παιδιά ιδιαιτέρως
- Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράζει για πολλή ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά ώστε να μπορέσει να χυλώσει
- Βάλτε μέσα ένα κλωνάρι από φρέσκο δενδρολίβανο και αφαιρέστε το μόλις μαλακώσει πολύ. Θα μοσχοβολίσει η κουζίνα σας!
ΥΛΙΚΑ
- 3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
- 1 καρότο σε μικρά κυβάκια
- 1/2 κούπα φακές
- ζωμός λαχανικών ή νερό
- αλάτι και πιπέρι
- ρίγανη
- δενδρολίβανο
- 250 γραμμάρια βίδες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Υπολογίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
- Κόβουμε τα μυρωδικά και τα λαχανικά σύμφωνα με τις οδηγίες
- Ζεσταίνουμε το νερό ή το ζωμό και αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ώστε να είναι χλιαρός
- Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα καρότα με το ελαιόλαδο
- Όταν αρχίζουν να μαλακώνουν, προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν και αυτά
- Ρίχνουμε τις φακές, σωτάρουμε ελαφρώς και μετά προσθέτουμε μικρή ποσότητα από το νερό ή το ζωμό και τα μυρωδικά
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε ζωμό όταν χρειάζεται και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν οι φακές και να χυλώσει η σάλτσα
- Εν τω μεταξύ προσθέτουμε και τις πιπεριές
- Βράζουμε τις βίδες σε μπόλικο αλατισμένο νερό και περιχύνουμε με τη σάλτσα μας
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr
info box
Για ηλικίες από:
3-5
5-9
9-12
12+