Ώρα για κρέπες με μια εύκολη και νόστιμη συνταγή!

Η προέλευση της αγαπημένης μας κρέπας είναι γαλλική. Ο αστικός θρύλος της Γαλλίας υποστηρίζει ότι η κρέπα προήλθε από τη Βρετάνη και ότι πριν τις κρέπες υπήρχαν οι τηγανίτες. 

Σύμφωνα με το θρύλο, λοιπόν, σε μία νοικοκυρά στη Βρετάνη χύθηκε κατά λάθος μία λεπτή στρώση χυλού από κουάκερ σε καυτή πλάκα και από αυτό το λάθος προέκυψε η ανακάλυψη πόσο καλή γεύση έχει μια λεπτή τραγανή ζύμη, δηλαδή η κρέπα.

Οι κρέπες είναι πραγματικά από τα πιο νόστιμα πράγματα που μπορούμε  να φάμε. Για τον λόγο αυτό, σας παραθέτουμε με εύκολη συνταγή, έτσι ώστε να φτιάξετε γλυκές ή αλμυρές κρέπες.

Υλικά:

  • 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτάλι του γλυκού αλάτι
  • 1 ½ κούπα γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουτάλια της σούπας λάδι ή λιωμένο βούτυρο

 

Εκτέλεση:

Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατέψτε λίγο με έναν αυγοδάρτη. Προσθέστε  το γάλα, τα αυγά και το λάδι ή το βούτυρο και ανακατέψτε  καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να έχετε  ένα ομοιόμορφο μείγμα (μπορεί να έχει σβώλους, αλλά όχι ορατό αλεύρι στην επιφάνεια ή μεγάλα κομμάτια στο βάθος).

Βρείτε  ένα μεγάλο (ή και μικρό για mini κρέπες), αντικολλητικό τηγάνι και βάλτε  το στο μάτι να ζεσταθεί (χωρίς λάδι) σε μέτρια φωτιά.

Με μία μικρή κούπα ή (ιδανικά) μία κουτάλα (από αυτές που σερβίρουμε σούπες) τοποθετήστε  μια δόση μείγματος στο ζεστό τηγάνι σας.

Εδώ θέλει λίγη προσοχή. Μόλις η κρέπα σας είναι έτοιμη να τη γυρίσετε, θα ξεκολλάει μόνη της από το τηγάνι. Αν η κρέπα σας δε ξεκολλάει, μη προσπαθήσετε  να τη γυρίσετε. Προσέξτε  να χρησιμοποιήσετε  σπάτουλα από ξύλο ή σιλικόνη για να γυρίσετε  τις κρέπες, έτσι ώστε να μη χαλάσετε το αντικολλητικό σας τηγάνι.

Μόλις γυρίσετε  την κρέπα αφήστε  τη να ψηθεί μερικά λεπτά και από την άλλη μεριά, και ύστερα τοποθετήστε την  σε ένα πιάτο και επαναλάβετε  τη διαδικασία με μία ακόμα δόση ζύμης, μέχρι αυτή τη τελειώσει.

Δεν υπάρχει πρόβλημα με το να γυρίσετε  τις κρέπες σας πάνω από 1-2 φορές. Ανάλογο το πόσο τραγανές ή μαλακές τις θέλετε, όμως, κρατήστε  τες περισσότερη ή λιγότερη ώρα στο καυτό τηγάνι.

 

Πηγή: https://www.thatslife.gr/

 

info box

Για ηλικίες από: