Το αβγό είναι από τα πιο ευέλικτα υλικά και μαγειρεύεται με αμέτρητες συνταγές. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως το αβγό αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές τροφές για παιδιά και μεγάλους. Μπορεί να φαγωθεί ωμό, ολόκληρο ή χτυπημένο, ενώ το σκέτο ασπράδι καταναλώνεται από αθλητές ως εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Επίσης, μπορεί να καταναλωθεί με τη μορφή της ομελέτας σε τηγάνι ή στο φούρνο.
Δοκιμάστε να την απολαύσετε σε μία εκδοχή της που σας παραθέτουμε πιο κάτω:
Ομελέτα στο φούρνο με πατάτες, κολοκυθάκια και ανθότυρο!
Υλικά:
4 αβγά
- 1 νεροπότηρο γάλα πλήρες
- 500γρ. πατάτες καθαρισμένες, σε λεπτές φέτες
- 500γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες ή ροδέλες
- 4 κουτ. σούπας βούτυρο
- 200γρ. ανθότυρο τριμμένο με τα δάχτυλα
- 150γρ. παρμεζάνα ή άλλο πικάντικο τυρί τριμμένο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μέτριο ταψάκι. Ετοιμάζετε τα λαχανικά και κάνετε μια πρώτη στρώση με πατάτες. Αλατοπιπερώνετε, κάνετε δεύτερη στρώση με κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μισό ανθότυρο, τη μισή παρμεζάνα και το μισό δυόσμο.
- Συνεχίζετε με τρίτη στρώση από πατάτες, τέταρτη στρώση από κολοκυθάκια αλατοπιπερώνοντας κάθε φορά και μετά πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ανθότυρο, την παρμεζάνα και το δυόσμο.
- Χτυπάτε τα αβγά με το γάλα, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το περιεχόμενο του ταψιού σας. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε λίγο ακόμη να πάρει χρώμα η ομελέτα από πάνω και την ξεφουρνίζετε. Σερβίρετε την ομελέτα ζεστή ή χλιαρή κόβοντας σε κομμάτια.
Πηγή: https://www.olivemagazine.gr/