Με τους μικρούς μας chefs τα ΓλύκαΜαγειρέματα φτιάξανε Κασεροπιτάκια χθες στο Κορωπί και για να πάρετε μία ιδέα από τον ενθουσιασμό τους παρακάτω θα δείτε και τη φωτογραφία του Παναγιώτη – 3 ετών παρακαλώ! – ο οποίος ήθελε να τα πάρει μαζί του άψητα γιατί φοβότανε μήπως του τα πάρει κάποιος στο ψήσιμο!!!!!!!!
Κασέρι και γραβιέρα ή αν θέλετε κάποιο άλλο τυρί που αρέσει στα παιδιά και εξάσκηση με τον τρίφτη και ζαμπόν σε κομματάκια για εξάσκηση με το μαχαιράκι
Πεντανόστιμα, με βούτυρο ή μαργαρίνη, φρέσκα αβγά και δυόσμο από τη γλάστρα. Τα παιδιά ζυμώνουν στο σχήμα που τους αρέσει και μετά από 20 λεπτά ψήσιμο εξαφανίζονται από μικρούς και μεγάλους!!!
ΚΑΣΕΡΟΠΙΤΑΚΙΑ – 60 τεμάχια περίπου
ΥΛΙΚΑ
- 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αβγά ΒΛΑΧΑΚΗ
- 200 γραμμάρια κασέρι
- 200 γραμμάρια γραβιέρα
- Ζαμπόν ή γαλοπούλα – αν θέλουμε
- 4 κουταλιές της σούπας αγελαδινό γάλα
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
- πιπέρι
- δυόσμος
- 1 αβγό ΒΛΑΧΑΚΗ για επάλειψη
- ζυγαριά
- μπωλ
- τρίφτης
- πινέλο
- λαδόκολλα
- mixer
- σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα
- δοσομετρητής κουταλιού
- κόσκινο
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
- Τρίβουμε τα τυριά στον τρίφτη, βάζουμε τα δύο αβγά σε ένα μπωλάκι και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι
- Κόβουμε το jambon ή τη γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και αφήνουμε στην άκρη
- Βάζουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπωλ και το χτυπάμε με το mixer ώσπου να ασπρίσει
- Προσθέτουμε σταδιακά τα αβγά, το γάλα και συνεχίζουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τα τυριά, τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα
- Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινίζοντας και ανακατεύουμε ώσπου να έχουμε μία ομοιογενή ζύμη
- Στρώνουμε στο ταψάκι μας μία λαδόκολλα και πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και οποίες πατάμε λίγο από πάνω
- Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα σε απόσταση γιατί φουσκώνουν και με ένα πινέλο αλείφουμε με αβγό
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25΄λεπτά
Καλή όρεξη !!!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr