Η σπιτική λεμονάδα ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Σερβίρεται και τον χειμώνα σαν χωνευτικό και το καλοκαίρι για να σας ξεδιψάει ιδανικά με πολλά παγάκια και φύλλα δυόσμου.
Υλικά
- 1 κιλό ζάχαρη κανονική ή στέβια
- Χυμό περίπου από 1,5 κιλό λεμόνια
- 330ml νερό
Εκτέλεση
- Αδειάζουμε το 330ml νερό.
- Βάζουμε σε ενα κατσαρολάκι το νερό τη ζάχαρη,
- Τα ταράζουμε να διαλυθούν και τα βάζουμε στη φωτιά να βράσουν.
- Οταν πάρουν αρκετές βράσεις, κατεβάζουμε το κατσαρολάκι και τ' αφήνουμε να κρυώσει.
- Μετράμε πόσο είναι το σιρόπι ζάχαρης και προσθέτουμε ίδια ποσότητα στυμένου χυμού φρέσκου λεμονιού.
- Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο.
Φτιάχνουμε λεμονάδα αναμειγνύοντας σιρόπι και νερό. Προτεινόμενη αναλογία αραίωσης 1 προς 3 (αν βάλουμε πολλά παγάκια ή 1 προς 5 αν την πιούμε σκέτη)
Προτάσεις σερβιρίσματος:
Γεμίζουμε ενα κολωνάτο ποτήρι με την λεμονάδα μας, προσθέτουμε λεπτοκομμένες φέτες από ενα λεμόνι, ή γαρνίρουμε με κλωναράκι φρέσκου δυόσμου. Βάζουμε παγάκια, ή τριμμένο πάγο.
Είναι τόσο χωνευτική που ταιριάζει απίστευτα για μετά το Πάσχα. Καλή σας χώνεψη!