Cake Pops: με λίγα λόγια κεκάκια σε stick, η νέα μόδα που λατρεύουν τα παιδιά!
- Μας παίρνει λίγο χρόνο να τα φτιάξουμε αλλά είναι πολύ νόστιμα και διασκεδαστικά στην παρασκευή τους
- Μπορούμε να δώσουμε όποιο σχήμα μας αρέσει χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα φορμάκια και να τα διακοσμήσουμε με τα πιο τρελλά σχέδια και χρώματα!
· Αν θέλουμε να βάψουμε τη λευκή σοκολάτα, υπάρχουν στην αγορά τα κατάλληλα χρώματα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ CAKE
- 125 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 ζάχαρη λευκή ψιλή
- 2 αβγά ΒΛΑΧΑΚΗ
- 125 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ
- 1 δόση cake
- 70 γραμμάρια κρεμώδες τυρί
- 140 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- sticks για γλειφιτζούρια
- ένα κομμάτι φελιζόλ
ΥΛΙΚΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
- 200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα της αρεσκείας μας
- διάφορα στολίδια
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- ζυγαριά
- mixer
- μπωλ
- σπάτουλα σιλικόνης
- τσέρικι ή φόρμα διαμέτρου 20 εκατοστών
- δοσομετρητής κουταλιού
- κόσκινο
Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ CAKE
- Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του mixer χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το εργαλείο που λέγεται σύρμα ώσπου το μείγμα μας να γίνει άσπρο και αφράτο
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει με ένα πιρούνι σε ένα μπωλάκι και συνεχίζουμε το χτύπημα με χαμηλότερη ταχύτητα
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το ρίχνουμε λίγο λίγο κοσκινίζοντας στο μείγμα μας ανακατεύοντας με τη σπάτουλα
- Βάζουμε το μείγμα στο τσέρκι ή στη φόρμα και ψήνουμε για 25΄λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά
ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΠΑΛΙΤΣΕΣ
- Θρυμματίζουμε το cake είτε με τα χέρια μας είτε στο mixer
- Χτυπάμε στο mixer το τυρί με την άχνη ζάχαρη αφού την έχουμε κοσκινίσει
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με τα χέρια μας αυτό το μείγμα με το τριμμένο cake
- Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά ή στην κατάψυξη για 15΄λεπτά
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ - ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ
- Λιώνουμε τη σοκολάτα σε bain-marie, βουτάμε λίγο την άκρη των sticks και τα καρφώνουμε στα μπαλάκια
- Τα ακουμπάμε πάνω σε ένα δίσκο ανάποδα και τα βάζουμε για λίγο πάλι στο ψυγείο για να στεροποιηθούν
- Βουτάμε τα Pops στη λιωμένη σοκολάτα και τα στολίζουμε με τα στολίδια που μας αρέσουν
- Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr