Μια συνταγή πολύ εντυπωσιακή αλλά και εύκολη.Τραγανή μαρέγκα, αφράτη σαντιγί, φρέσκες φράουλες και η αποθέωση της γλύκα ειδικά για την γιορτή της Μητέρας .
ΥΛΙΚΑ
-
6 ασπράδια αβγών – 180 γραμμάρια
-
180 γραμμάρια ζάχαρη
-
175 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
-
1 κουταλάκι του γλυκού corn flour
-
500 γραμμάρια φράουλες
-
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
100 γραμμάρια ζάχαρη
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
-
ζυγαριά
-
mixer
-
σπάτουλα σιλικόνης
-
λαδόκολλα
-
λαμαρίνα φούρνου
-
multi
-
κόσκινο
-
κορνέ με χοντρή μύτη
ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
-
Χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών μαζί με τα 180 γραμμάρια της απλής ζάχαρης στο mixer με το εξάρτημα που λέγεται σύρμα και σε μεσαία ταχύτητα
-
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το corn flour
-
Οταν η μαρέγκα μας γίνει σφιχτή, ρίχνουμε κοσκινίζοντας την άχνη με το corn flour και ανακατεύουμε πολύ απαλά με τη σπάτουλα σιλικόνης
-
Στρώνουμε τη λαδόκολλα πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου
-
Βάζουμε το μείγμα μας στο κορνέ και σχηματίζουμε μικρούς στρογγυλούς δίσκους πάνω στη λαδόκολλα και γύρω γύρω κάνουμε δακτυλίδια αφήνοντας λακκούβα στη μέση
-
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100C και ψήνουμε για 1,5 ώρα τουλάχιστον
-
Οταν ψηθούν αφήνουμε τις μαρέγκες μας να κρυώσουν καλά
-
Παίρνουμε τις μισές φράουλες μαζί με τα 100 γραμμάρια ζάχαρη και λιώνουμε στο multi να γίνουν πουρές
-
Τις υπόλοιπες τις κόβουμε σε κομμάτια
-
Χτυπάμε στο mixer την κρέμα γάλακτος με το εξάρτημα που λέγεται σύρμα και σε δυνατή ταχύτητα ώσπου να γίνει σφιχτή σαντιγύ
-
Βάζουμε μια κουταλιά σαντιγύ στο κέντρο της μαρέγκας
-
Από πάνω βάζουμε τις φράουλες που έχουμε κόψει σε κομμάτια
-
Περιχύνουμε με το πουρέ φράουλας
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής και παιδικά πάρτυ για παιδιά από 3 ετών και πάνω
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119