Ετοιμάζουμε σπιτική αχλαδόπιτα!

Το αχλάδι είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο ωφέλιμα και υγιεινά φρούτα που υπάρχουν. Είναι ένας θησαυρός με αναζωογονητικές ιδιότητες που σίγουρα δεν θα πρέπει να χάσετε. Επομένως γιατί να μην τρώτε ένα αχλάδι την ημέρα; Δεν θα το μετανιώσετε.

Κόκκινα, πράσινα, κίτρινα αχλάδια… υπάρχουν πολλά είδη αχλαδιών και όλα είναι το ίδιο υγιεινά. Αποτελούν μια πλούσια πηγή νερού, φυτικών ινών, βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Είναι ιδανικά για κάθε μέλος της οικογένειας, ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά για να φτιάξουμε γευστικούς χυμούς για το πρωινό και μυρωδάτα γλυκά, όπως αχλαδόπιτα, τη συνταγή της οποίας σας παραθέτουμε πιο κάτω:

Υλικά:

400γρ μαργαρίνη
2 ½ φλιτζ. Ζάχαρη
3 αυγά
6 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και χονδροσπασμένα
4 κ. γλυκού baking powder

5 αχλάδια άγουρα και σκληρά
2 κ.γλυκού κανέλλα
200γρ ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη με τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαργαρίνη και μετά το αλεύρι και το baking powder φτιάχνοντας μια αφράτη ζύμη. Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε στον πυθμένα τη μισή ζύμη. Τρίβουμε τα αχλάδια στον χονδρό τρίφτη, αναμιγνύουμε με το 1 φλιτζάνι ζάχαρη, προσθέτουμε την κανέλα και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μίγμα των αχλαδιών πάνω από τη ζύμη και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και μετά πασπαλίζουμε με την άχνη.


 

Πηγή: neadiatrofis.gr

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+