Πανεύκολος κορμός σοκολάτας με 4 μόνο υλικά !

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα και νόστιμα γλυκά της παιδικής μας ηλικίας , λόγω της πλούσιας σοκολατένιας γεύσης του και επειδή μας άρεσε να ανακατεύουμε τα υλικά του. Σε ορισμένα μέρη της Ελλάδος είναι γνωστός και με το όνομα γλυκό σαλάμι σοκολάτας.

Όπως και να ‘χει όμως αξίζει να δοκιμάσετε να τον φτιάξετε και το pamebolta.gr σας παραθέτει τη συνταγή του:

Υλικά:

  • 1 πακέτο πτι-μπερ

  • 1/2 Βιτάμ σοφτ

  • 3 κ.σ κακάο

  • 1 ζαχαρούχο γάλα (την κανονική συσκευασία)

Εκτέλεση:

Ανακάτεψε σε ένα μεγάλο μπολ το Βιτάμ με το ζαχαρούχο γάλα. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί πρόσθεσε το κακάο και συνέχισε να ανακατεύεις. Δεν χρειάζεσαι το μίξερ, ένα απλό σύρμα χειρός ή υπομονετικά με το κουτάλι μπορεί να ανακατευτεί τέλεια το μείγμα. Τέλος, σπάσε σε μικρά κομματάκια τα μπισκότα και ρίξτα στο μείγμα. Ήρθε η στιγμή που θα βάλεις χέρι και θα ανακατέψεις τα μπισκότα με το σοκολατένιο μείγμα σου καλά.

Tip: Για να είναι πιο μαλακό το βούτυρο, άφησε το στον πάγκο της κουζίνας για λίγο, έτσι ώστε να έρθει σε σωστή θερμοκρασία.

Πάρε ένα κομμάτι λαδόκολλα και στρώστο στον πάγκο σου. Ρίξε όλο το μείγμα από τον κορμό και ξεκίνα να το τυλίγεις σε ένα ρολό. Βάλε τον κορμό σοκολάτας σου για 3 ώρες στην κατάψυξη. Αφού περάσουν οι 3 ώρες είναι έτοιμος για κόψιμο και σερβίρισμα!

Για να δώσεις περισσότερη ένταση και γεύση στον κορμό σου μπορείς να βάλεις ένα σφηνάκι κονιάκ. Επίσης, αν θέλεις να έχει τέλειο σχήμα, μπορείς να απλώσεις λαδόκολλα σε μία φόρμα και να βάλεις το γλυκάκι σου εκεί. Τέλος, για εντυπωσιακό σερβίρισμα μπορείς να το συνοδέψεις είτε με ζάχαρη άχνη, είτε με σιρόπι σοκολάτας ή και με τα δύο!

Πηγή: https://www.ediva.gr/

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+