Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν την πίτσα ως μια παχυντική επιλογή, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα. Εάν την φτιάξετε με σωστό τρόπο, όπως παρακάτω, η πίτσα μπορεί να είναι ένα πολύ θρεπτικό, νόστιμο και με λίγες θερμίδες γεύμα.
Υλικά:
Για τη ζύμη
- 250 γραμμάρια αλεύρι λευκό
- 150 ml νερό
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι ζάχαρη
- ½ κουταλάκι μαγιά σε σκόνη
Για τη γέμιση
- 250 γραμμάρια τριμμένο τυρί τύπου gouda ή mozzarella
- Σάλτσα τομάτας σπιτική
Παρασκευή
- Χτυπάτε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ μέχρι να έχετε μία καλή ζύμη.
- Προσθέτετε λίγο νερό ή αλεύρι εάν το κρίνετε απαραίτητο (αν κολλάει ή αν δεν ομογενοποιείται).
- Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.
- Απλώνετε τη ζύμη σε ένα μικρό, μεταλλικό ταψί με τα χέρια.
- Ετοιμάζετε τη σάλτσα, λιώνοντας 2 τομάτες και βάζοντας να βράσουν μέχρι να «πιούν» τα υγρά τους. Προσθέτετε λίγο αλάτι και ζάχαρη για τη γεύση.
- Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και λίγο κρεμμύδι ή σκόρδο λιωμένο.
- Απλώνετε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
- Προσθέτετε το τριμμένο τυρί.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.
- Βάζετε την πίτσα και ψήνετε για 20 λεπτά.
Πηγή:babylino.gr