Ώρα για σπιτική πίτσα μαργαρίτα

 

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν την πίτσα ως μια παχυντική επιλογή, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα. Εάν την φτιάξετε με σωστό τρόπο, όπως παρακάτω, η πίτσα μπορεί να είναι ένα πολύ θρεπτικό, νόστιμο και με λίγες θερμίδες γεύμα.

Υλικά:
Για τη ζύμη

  • 250 γραμμάρια αλεύρι λευκό
  • 150 ml νερό
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • ½ κουταλάκι μαγιά σε σκόνη


Για τη γέμιση

  • 250 γραμμάρια τριμμένο τυρί τύπου gouda ή mozzarella
  • Σάλτσα τομάτας σπιτική


Παρασκευή

  • Χτυπάτε όλα τα υλικά της ζύμης στο μίξερ μέχρι να έχετε μία καλή ζύμη.
  • Προσθέτετε λίγο νερό ή αλεύρι εάν το κρίνετε απαραίτητο (αν κολλάει ή αν δεν ομογενοποιείται).
  • Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να «ξεκουραστεί» για 20 λεπτά.
  • Απλώνετε τη ζύμη σε ένα μικρό, μεταλλικό ταψί με τα χέρια. 
  • Ετοιμάζετε τη σάλτσα, λιώνοντας 2 τομάτες και βάζοντας να βράσουν μέχρι να «πιούν» τα υγρά τους. Προσθέτετε λίγο αλάτι και ζάχαρη για τη γεύση.
  • Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε και λίγο κρεμμύδι ή σκόρδο λιωμένο.
  • Απλώνετε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
  • Προσθέτετε το τριμμένο τυρί.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200ο C.
  • Βάζετε την πίτσα και ψήνετε για 20 λεπτά.

Πηγή:babylino.gr

Ετικέτες: