Για να απολαύσετε αυτό το υπέροχο, δροσιστικό και πανεύκολο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου, θα χρειαστείτε μόνο πέντε υλικά !
Κομμάτια: 9
-
500 ml (4½ κούπες) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά, πολύ κρύα
-
30 γρ. (1/4 κούπας) άχνη ζάχαρη
-
30 γρ. (1/4 κούπας) κακάο
-
30 τμχ. μπισκότα oreo
-
4 κουτ. σούπας σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση συνταγής:
-
Για να φτιάξουμε το μπισκοτογλυκό με σοκολάτα, χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη ζάχαρη και το κακάο μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή σαντιγί.
-
Σε ένα τετράγωνο πυρέξ ή ταψάκι περίπου 20 x 20 εκ. στρώνουμε μεμβράνη, καλύπτοντας τον πάτο και τα τοιχώματα.
-
Αδειάζουμε στον πάτο μία πολύ λεπτή στρώση από τη σοκολατενια σαντιγί.
-
Από πάνω στρώνουμε τα μισά μπισκότα σε μονή στρώση.
-
Συνεχίζουμε απλώνοντας τη μισή σαντιγί.
-
Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά, βάζοντας μία στρώση από τα υπόλοιπα μπισκότα και έπειτα την υπόλοιπη σαντιγί.
-
Στο τέλος, πασπαλίζουμε με τις σταγόνες σοκολάτας.
-
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για μίνιμουμ 1 βράδυ (ιδανικά 1 μέρα), ώστε να μαλακώσουν καλά τα μπισκότα και να αποκτήσουν υφή σαν κέικ.
-
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε το μπισκοτογλυκό με σοκολάτα.
Πηγή: https://www.gastronomos.gr/