Κεφτεδάκια με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και πατάτες στο Φούρνο

Υπάρχει παιδί που δεν αγαπάει τα κεφτεδάκια; Αυτή την εβδομάδα ξεχάστε το τηγάνι γιατί τα κεφτεδάκια μας δεν είναι τηγανητά αλλά στην  κατσαρόλα – μία άλλη υγιεινή αλλά πεντανόστιμη εκδοχή

  • Χρησιμοποιείστε φρέσκιες ντοματούλες αντί για τις έτοιμες κονσέρβες
  • Παίξτε με τα μυρωδικά και αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν αυτά που τους αρέσουν
  • Πλάστε μαζί τους μικρά κεφτεδάκια και συνδυάστε τα με τηγανητές πατάτες φούρνου που είναι άλλη μεγάλη αγάπη των παιδιών

Ετσι τους δίνετε την ευκαιρία ν’ ανακαλύπτουν σιγά σιγά ότι τα υγιεινά φαγητά μπορεί να είναι νόστιμα και λαχταριστά


ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ  ΜΕ  ΣΑΛΤΣΑ  ΦΡΕΣΚΙΑΣ  ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • 2 φλυτζανάκια του καφέ αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας ketchup
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

  • 500 γραμμάρια μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμος ξερός ή μερικά φύλλα φρέσκου
  • 100 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
  • 1 αβγό
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ αγνό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  • ζυγαριά
  • τρίφτης
  • multi
  • κατσαρόλα
  • δοσομετρητής κουταλιού – όχι απαραίτητος
  • μπωλ

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
  • Τρίβουμε το κρεμμύδι στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις λιώνουμε στο multi
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά ώσπου να γυαλίσει λίγο
  • Προσθέτουμε τη ντομάτα, τη ζάχαρη και το ketchup, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 10΄λεπτά περίπου
  • Στο τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κανέλα

ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ

  • Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
  • Τρίβουμε το κρεμμύδι στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και το τυρί στη λεπτή
  • Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι και ζυμώνουμε καλά
  • Προσθέτουμε το δυόσμο, το τριμμένο τυρί, το αβγό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά και βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για μία ώρα
  • Πλάθουμε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα βάζουμε στην κατσαρόλα που είναι η σάλτσα ντομάτας
  • Βράζουμε το φαγητό σε χαμηλή θερμοκρασία για 30΄λεπτά περίπου ή ώσπου τα κεφτεδάκια μας να είναι τρυφερά

ΠΑΤΑΤΕΣ  «ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ»  ΦΟΥΡΝΟΥ

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό πατάτες
  • ελαιόλαδο
  • γλυκιά πάπρικα
  • ρίγανη ή δενδρολίβανο ή θυμάρι ή κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε λεπτά μπαστουνάκια
  • Τις βάζουμε μέσα σε ένα μπωλ και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και γλυκιά πάπρικα
  • Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου μία λαδόκολλα και τις τοποθετούμε πάνω απλωτά
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50΄λεπτά περίπου

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+