Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τάρτα με φράουλες

 

Οι φράουλες εκτός από πολύ ωραίο χρώμα και δημοφιλή γεύση περιέχουν πλήθος βιταμινών, όπως είναι οι B1, B2, B3, B6, A, K και η βιταμίνη E και οι επιλογές κατανάλωσής τους είναι ποικίλες και για κάθε γούστο.

Εμείς σας προτείνουμε να τις απολαύσετε φτιάχνοντας μία τάρτα με φράουλες τη συνταγή της οποίας σας παραθέτουμε παρακάτω:

Συστατικά:

Για τη βάση

  • 50 γρ. φιστίκια, θρυματισμένα
  • 170 γρ. αλεύρι (χωρίς γλουτένη)
  • 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 140 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για τη γέμιση
  • 4 ασπράδια
  • 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1/2 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
  • 140 γρ. καρύδα, τριμμένη
  • 450 γρ. φράουλες, μικρές, κομμένες στη μέση

Μέθοδος εκτέλεσης:

Για τη βάση
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα φιστίκια, το αλεύρι, την καρύδα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια το ζυμάρι μας μέχρι να πάρουμε μία θρυμματισμένη ζύμη. Δεν τη ζυμώνουμε πολύ.
  4. Βάζουμε το ζυμάρι μας στη βάση μιας ταρτιέρας διαμέτρου 26 εκ. σε κομμάτια και το πιέζουμε στη βάση και τα πλάγια ώστε να ενωθεί και να γίνει ένα.
  5. Ψήνουμε για 20 λεπτά.
  6. Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα, να μένει πάνω στο σύρμα.
  • Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε το πικραμύγδαλο, την καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα.
  • Αδειάζουμε όλη τη γέμιση πάνω από τη ζύμη της τάρτας.
  • Αν θέλουμε πιέζουμε με τα χέρια μας τις φράουλες να βγάλουν λίγο ζουμάκι.
  • Ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη γέμιση και σερβίρουμε

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+