Λαμπερά Χριστουγεννιάτικα στολίδια

Πολύχρωμα μπισκότα στα σχήματα που μας αρέσουν και στο πνεύμα των Χριστουγέννων.

Πλάθουμε σύμφωνα με το κέφι και τη φαντασία μας. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μία τρυπούλα στην κορυφή του κάθε μπισκότου και μόλις ψηθούν να τους περάσουμε μία κόκκινη κορδέλα

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ γάλα
  • βανίλια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 300 γραμμάρια αλεύρι
  • λίγη ζάχαρη
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • 30 γραμμάρια νερό
  • 30 γραμμάρια ζάχαρη
  • Φλούδα από πορτοκάλι

 

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  • ζυγαριά
  • δοσομετρητής κουταλιού
  • μπωλ
  • mixer
  • σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα
  • κουπ πατ σε διάφορα σχήματα
  • διαφανής μεμβράνη
  • πλάστης
  • πινέλο σιλικόνης
  • λαδόκολλα
  • γάντια στενά μίας χρήσεως

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

  • Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
  • Σε ένα μικρό μπρίκι βράζουμε για τρία λεπτά τα 30 γραμμάρια νερό και τα 30 γραμμάρια ζάχαρη με μία φλούδα από πορτοκάλι. Αλλάζουμε σκεύος και αφήνουμε στην άκρη
  • Χτυπάμε στο mixer, με το εργαλείο που λέγεται σύρμα, τα 3 πρώτα υλικά σε δυνατή ταχύτητα ώσπου το μείγμα ν’ ασπρίσει και να γίνει αφράτο
  • Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε με ένα πιρούνι λίγο το αβγό και το προσθέτουμε στο μείγμα που είναι στο mixer, συνεχίζοντας το χτύπημα αλλά σε χαμηλή ταχύτητα
  • Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια
  • Βάζουμε αυτό το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το αλεύρι που το έχουμε ανακατέψει με το baking powder. Ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα. Η ζύμη μας είναι πολύ μαλακή
  • Τυλίγουμε τη ζύμη σε διαφανή μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη ώσπου να σφίξει. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε και στην κατάψυξη για αρκετό καιρό
  • Παίρνουμε λίγη ζάχαρη και τη χωρίζουμε σε τόσα μέρη όσα είναι τα χρώματα που θέλουμε να φτιάξουμε
  • Ρίχνουμε μία σταγόνα από τα χρώματα που μας αρέσουν, φοράμε τα γάντια μίας χρήσεως, ανακατεύουμε καλά με τα δάκτυλα και αφήνουμε στην άκρη
  • Με τον πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη και με τις κουπ πατ κόβουμε τα μπισκοτάκια στα σχήματα που θέλουμε
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε για 12-15΄ λεπτά περίπου
  • Τα βγάζουμε από το φούρνο  και τα ακουμπάμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν καλά
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε κάθε μπισκότο με λίγο από το ζαχαρόνερο
  • Πασπαλίζουμε με τη χρωματιστή ζάχαρη

 

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+