Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά χάμπουργκερ. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν από τη νοστιμιά τους και εσείς το ίδιο !!.
ΥΛΙΚΑ
• Υλικά:
• 700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
• 1 μεγάλο αυγό
• ½ φλ.τρίμματα ψωμιού
• ½ κουτ. γλ ξερός δυόσμος
• 1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
• 1 κουτ.γλ κρεμμύδι τριμένο
• 2 κουτ. γάλα
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 2 κουτ λάδι
• Αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας
• 4 κουτ. κέτσαπ ή μπαρμπεκιου σος
• Φύλλα Σαλάτα (μαρούλι)
• Στρογγυλά ψωμάκια
• Φέτες τυρί cheddar ή άλλο τυρί τοστ
• Φετούλες ντομάτας
• Αγγουράκια τουρσί
ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Αδειάζεται τον κιμά σε μπολ και τον ανακατεύετε με το αυγό, τα τρίμματα του ψωμιού, τα μυρωδικά, το γάλα.
- Λιώνετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με τον κιμά
- Βρέχετε ελαφρά τα χέρια σας και ζυμώνετε καλά τον κιμά για μερικά λεπτά.
- Πλάθετε 4-6 στρογγυλά μπιφτεκάκια – χάμπουργκερ ( μην τα πιέζετε, γιατί δεν θα γίνουν ζουμερά)
- Τα αφήνετε στην άκρη
- Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε τα χάμπουργκερ για 3 λεπτά
- Τα αλείφετε με την κέτσαπ ή την σάλτσα μπάρμπεκιου και τα αφήνετε να ψηθούν για 2 λεπτά ακόμα
- Τα γυρνάτε με μια σπάτουλα και τα τηγανίζετε για 5 λεπτά από την άλλη πλευρά
- Τα αλείφετε πάλι με την κέτσαπ ή την μπάρμπεκιου σος
- Κόβετε τα ψωμάκια στην μέση και ακουμπάτε επάνω τρυφερά φύλλα μαρουλιού.
- Στην συνέχεια βάζετε ένα χάμπουργκερ, σκεπάζετε με φετούλες ντομάτας και τυρί( αν θέλετε) και κλείνετε με το καπάκι του ψωμιού