Βασιλόπιτα

Ο χρόνος φτάνει στο τέλος του και ελπίζουμε εσείς να είσαστε έτοιμοι για να φτιάξετε την δικιά σας σπιτική βασιλόπιτα

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 280 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό γάλα
  • 80 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για επάλειψη

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  • ζυγαριά
  • mixer
  • multi
  • μπωλ
  • τρίφτης
  • δοσομετρητής κούπας
  • δοσομετρητής κουταλιού
  • κατσαρολάκι
  • κόσκινο
  • σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα
  • στρογγυλή φόρμα σιλικόνης ή μεταλλική

 

ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

  1. Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα για λίγα λεπτά. Ετσι μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα
  3. Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα στο multi και τρίβουμε το λεμόνι στον τρίφτη
  4. Χτυπάμε στο mixer σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο για 2΄-3΄λεπτά  μέχρι ν’ ασπρίσει
  5. Πρσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο
  6. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπωλάκι με ένα πιρούνι και χαμηλώνουμε την ταχύτητα
  7. Ρίχνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές
  8. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το αλεύρι με τα μυρωδικά λίγο-λίγο κοσκινίζοντας και ανακατεύοντας με τη σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα
  9. Τοποθετούμε μέσα στη φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45΄λεπτά περίπου Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι για να δούμε αν είναι έτοιμη
  10. Εάν χρησιμοποιούμε μεταλλική φόρμα πρέπει να την αλείψουμε με λιωμένο βούτυρο και να την πασπαλίσουμε καλά με λίγο αλεύρι
  11. Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε το γούρι της χρονιάς από κάτω

 

ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

 

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+