Ο χρόνος φτάνει στο τέλος του και ελπίζουμε εσείς να είσαστε έτοιμοι για να φτιάξετε την δικιά σας σπιτική βασιλόπιτα
ΥΛΙΚΑ
- 250 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 αβγά
- 280 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό γάλα
- 80 γραμμάρια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- λίγο βούτυρο και λίγο αλεύρι για επάλειψη
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- ζυγαριά
- mixer
- multi
- μπωλ
- τρίφτης
- δοσομετρητής κούπας
- δοσομετρητής κουταλιού
- κατσαρολάκι
- κόσκινο
- σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη κουτάλα
- στρογγυλή φόρμα σιλικόνης ή μεταλλική
ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε λίγο νερό και ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα για λίγα λεπτά. Ετσι μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε πολύ εύκολα
- Πολτοποιούμε τα αμύγδαλα στο multi και τρίβουμε το λεμόνι στον τρίφτη
- Χτυπάμε στο mixer σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο για 2΄-3΄λεπτά μέχρι ν’ ασπρίσει
- Πρσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει αφράτο
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει σε ένα μπωλάκι με ένα πιρούνι και χαμηλώνουμε την ταχύτητα
- Ρίχνουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ, ρίχνουμε το αλεύρι με τα μυρωδικά λίγο-λίγο κοσκινίζοντας και ανακατεύοντας με τη σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα
- Τοποθετούμε μέσα στη φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45΄λεπτά περίπου Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι για να δούμε αν είναι έτοιμη
- Εάν χρησιμοποιούμε μεταλλική φόρμα πρέπει να την αλείψουμε με λιωμένο βούτυρο και να την πασπαλίσουμε καλά με λίγο αλεύρι
- Μόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και τοποθετούμε το γούρι της χρονιάς από κάτω
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr
info box
Για ηλικίες από:
3-5
5-9
9-12
12+