Οι φράουλες εκτός από πολύ ωραίο χρώμα και δημοφιλή γεύση περιέχουν πλήθος βιταμινών, όπως είναι οι B1, B2, B3, B6, A, K και η βιταμίνη E και οι επιλογές κατανάλωσής τους είναι ποικίλες και για κάθε γούστο.
Εμείς σας προτείνουμε να τις απολαύσετε φτιάχνοντας μία τάρτα με φράουλες τη συνταγή της οποίας σας παραθέτουμε παρακάτω:
Συστατικά:
Για τη βάση
- 50 γρ. φιστίκια, θρυματισμένα
- 170 γρ. αλεύρι (χωρίς γλουτένη)
- 50 γρ. καρύδα, τριμμένη
- 140 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 4 ασπράδια
- 70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 1/2 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
- 140 γρ. καρύδα, τριμμένη
- 450 γρ. φράουλες, μικρές, κομμένες στη μέση
Μέθοδος εκτέλεσης:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα φιστίκια, το αλεύρι, την καρύδα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
- Αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια το ζυμάρι μας μέχρι να πάρουμε μία θρυμματισμένη ζύμη. Δεν τη ζυμώνουμε πολύ.
- Βάζουμε το ζυμάρι μας στη βάση μιας ταρτιέρας διαμέτρου 26 εκ. σε κομμάτια και το πιέζουμε στη βάση και τα πλάγια ώστε να ενωθεί και να γίνει ένα.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα, να μένει πάνω στο σύρμα.
- Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε το πικραμύγδαλο, την καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα.
- Αδειάζουμε όλη τη γέμιση πάνω από τη ζύμη της τάρτας.
- Αν θέλουμε πιέζουμε με τα χέρια μας τις φράουλες να βγάλουν λίγο ζουμάκι.
- Ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη γέμιση και σερβίρουμε