Είναι πάρα πολύ απλό! Κοπανίστε σε χοντρά κομμάτια μια φούχτα καραμέλες.. ή αφήστε τις ολόκληρες εάν είναι μικρές, ζεστάνετε τις στον φούρνο …και να.. το δημιούργημά σας!!
Θα χρειαστείτε:
-
Ένα φύλλο λαδόχαρτο
-
Διάφορες σκληρές καραμέλες
-
Ένα μικρό σφυράκι ή το εργαλείο που χτυπάτε το κρέας
-
Ξυλάκια για γλειφιτζούρια
-
Μικρές διακοσμητικές καραμελίτσες
Πως το φτιάχνουμε
-
Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς
-
Στρώνουμε το λαδόχαρτο σε ένα ταψάκι.
-
Βάζουμε τις σκληρές καραμέλες σε μία νάυλον σακούλα και την κλείνουμε
-
Χτυπάμε με το σφυράκι ώστε να θρυμματιστούν
-
Βάζουμε επάνω στο λαδόχαρτο τις θρυμματισμένες καραμέλες σε διάφορα χρώματα, ώστε να σχηματίσουν ένα μεγάλο κύκλο.
-
Φωνάζουμε τα παιδιά να διαλέξουν τα χρώματα και να φτιάξουν το δικό τους συνδυασμό!
-
Μην βάζετε πάνω από 3-4 γλειφιτζούρια τη φορά και προσέξτε να έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου 5 εκατοστά.
-
Ψήστε για 6-8 λεπτά ή έως ότου λειώσουν τελείως οι καραμέλες.
-
Βγάλτε τα από τον φούρνο και αμέσως στερεώστε το ξυλάκι από τη μέση και κάτω στο κάθε γλειφιτζούρι. Στριφογυρίστε το ξυλάκι ώστε να καλυφτεί από την καραμέλα.
-
Αν θέλετε διακοσμήστε με ολόκληρες μικρές καραμελίτσες.
-
Αφήστε τα γλειφιτζούρια να κρυώσουν τελείως και ξεκολλήστε τα προσεκτικά από το λαδόχαρτο.