Απόκριες στον Ελληνικό κόσμο για παιδιά 5-12 ετών

O Φεβρουάριος είναι ο μήνας της χαράς, της διασκέδασης και της μεταμφίεσης… με λίγα λόγια της Αποκριάς! Αυτό το μήνα ξεκινάμε με παιχνιδιάρικη διάθεση και ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο. Στο ταξίδι μας θα γνωρίσουμε πειρατές, αρλεκίνους, ακόμα και τον Βασιλιά Καρνάβαλο. Το μόνο που θα χρειαστούμε είναι άφθονο κέφι και φαντασία.
 
5/2/2017
Ο γύρος του κόσμου μέσα  απ’ το παιχνίδι 
Από τον Βορρά ως τον Νότο και από την Ανατολή ως τη Δύση το παιχνίδι ενώνει τα παιδιά όλων των πολιτισμών. Κάνουμε ένα μαγικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο για να ανακαλύψουμε συναρπαστικά παιχνίδια άλλων λαών! Πώς; Μα φυσικά, παίζοντας! 
Ξεκινάμε τον γύρο του κόσμου με κινητήρια δύναμη με παιχνίδια και από τις πέντε ηπείρους. Παιχνίδια που μας ενώνουν και μας κάνουν να πιάνουμε σφιχτά τα χέρια! Όσο μακριά και αν ταξιδέψουμε στα παιχνίδια των λαών, θα βρούμε ομοιότητες να μας θυμίζουν πως είμαστε όλοι ίσοι, μα διαφορετικοί!
 
12/2/ 2017
Οι πειρατές της... Κυριακής!
 
Κυριακή πρωί και ο Ελληνικός Κόσμος γεμίζει με πειρατικές ιστορίες, θρύλους, θαλασσινές περιπέτειες και πολύτιμους θησαυρούς. Είναι, άραγε, αλήθεια όσα λέγονται για τους πειρατές; Αυτή την Κυριακή σηκώνουμε πειρατική σημαία.
Οι πειρατικές ιστορίες είναι γέννημα της φαντασίας κάποιων συγγραφέων ή θρύλοι που ταξίδεψαν στόμα με στόμα; Παίζοντας, τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα καλά κρυμμένα μυστικά των πειρατών και θα μελετήσουν πειρατικούς χάρτες και πειρατικές σημαίες! 
 
19/2/2017
Όταν ο Αρλεκίνος συνάντησε την Κολομπίνα...
Ένα νέο είδος θεάτρου γεννήθηκε στους δρόμους και τις πλατείες της Βενετίας: η commedia dell’arte! Με μπόλικη φαντασία και κωμική διάθεση θα μεταφερθούμε στην αυτοσχέδια σκηνή της, για να φορέσουμε κι εμείς τις μάσκες των ηρώων και να παίξουμε μαζί τους!
Για 1 ώρα και 30 λεπτά θα μεταφερθούμε στον μαγικό κόσμο της commedia dell’arte. Αφού γνωρίσουμε όλα τα μυστικά αυτού του ιδιαίτερου θεατρικού είδους, θα γίνουμε κι εμείς θεατρίνοι, φτιάχνοντας τα δικά μας απαραίτητα σύνεργα παράστασης, όπως μάσκες και σκηνικά. Απόψε αυτοσχεδιάζουμε!
 
26/2/2017
Καρναβαλικό παιχνίδι θησαυρού (Οικογενειακό πρόγραμμα)
Μικροί και μεγάλοι εν δράσει... Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος πρέπει να στηθεί μα όλα τα σύνεργα έχουν εξαφανιστεί! Εντολές, γρίφοι και αινίγματα θα μας οδηγήσουν στις μυστικές κρυψώνες. Με καλή συνεργασία, κέφι και δημιουργική διάθεση ο βασιλιάς καρνάβαλος θα κάνει την εμφάνισή του στον Ελληνικό  Κόσμο.
Καρναβαλικό κυνήγι θησαυρού στήνεται αυτή την Κυριακή στον «Ελληνικό Κόσμο». Ο στόχος είναι ιερός! Πρέπει να φιλοτεχνηθεί ο Βασιλιάς Καρνάβαλος, γιατί μόνο τότε θα ξεκινήσει η μουσική, ο χορός και το ξεφάντωμα. Παρέα με τους γονείς μας εξερευνούμε τους σταθμούς του παιχνιδιού, λύνουμε γρίφους, περνάμε δοκιμασίες κι έτσι μαζεύουμε τα απαραίτητα υλικά για τη μεγάλη μας κατασκευή. 
 
 
Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
 
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
 

 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Τρόποι επικοινωνίας: 

Διεύθυνση: 

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/02/2017 - από τις 10:30 έως τις 12:30
12/02/2017 - από τις 10:30 έως τις 12:30
19/02/2017 - από τις 10:30 έως τις 12:30
26/02/2017 - από τις 10:30 έως τις 12:30