Σαββατιάτικα οικογενειακά προγράμματα για παιδιά από 3 έως 5 ετών στο Ελληνικό κόσμο

Σαββατιάτικα οικογενειακά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 3 έως 5 ετών για τον μήνα Φεβρουάριο 2017

Αναλυτικό πρόγραμμα
 
4/2/2017
«Μια σταγόνα ταξιδεύει»
«Γεια σας! Είμαι μια σταγόνα που διαρκώς ταξιδεύει!» Νερό... σύννεφο... πάγος... βροχή... Ακολουθούμε το ταξίδι του νερού, παίζουμε και πειραματιζόμαστε με πρωταγωνιστή το υγρό στοιχείο!
Πειράματα, θεατρικό παιχνίδι και νεροϊστορίες ταξιδεύουν ενήλικες και παιδιά σε μία σειρά από δραστηριότητες που θα εισάγουν τους μικρότερους σε ένα από τα πιο μαγευτικά φυσικά φαινόμενα, τον κύκλο του νερού! 
 
11/2/2017
«Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου»
Σε κοιτάζω, με κοιτάζεις... Άραγε με ποιον να μοιάζεις; Μαγεμένος ή μη, πάντα κάτι έχει να μας πει! 
Μέσα από καθρέφτες, αντικείμενα ιδιαίτερα και «μαγικά», γνωρίζουμε τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους γύρω μας. Μεταμορφωνόμαστε, πειραματιζόμαστε και με το παιχνίδι εκφραζόμαστε!
Με τη βοήθεια ενός καθρέφτη παιδιά και γονείς μπαίνουν στη διαδικασία να παρατηρήσουν τους εαυτούς τους, να αντιληφθούν τα διαφορετικά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, αλλά και να συνεργαστούν και να παίξουν ομαδικά. Ο καθρέφτης αυτή τη φορά  αποτελεί έμπνευση για παιχνίδι και δημιουργία!
 
18/2/2017
«Ο Γύρος του Κόσμου σε 70 λεπτά...» 
Θα ήθελες να κάνεις τον Γύρο του Κόσμου; Να δεις πώς ζουν τα παιδιά από τη μία άκρη της γης έως την άλλη; Φαντάσου πώς είναι η ζωή στην έρημο, στη ζούγκλα και στους πάγους. Υπάρχουν τόσα διαφορετικά μέρη! Εσένα πού θα σου άρεσε να ζεις; Έλα να διαλέξεις, αφού ανακαλύψεις μικρά μυστικά κάθε τόπου μέσα από το παιχνίδι!
Ένα μαγικό χαλί μας ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της γης. Ένα ταξίδι στις πέντε ηπείρους για να ανακαλύψουμε στοιχεία πολιτισμού, πανίδας και χλωρίδας. Ένα ταξίδι γεμάτο παιχνίδι, χορό, εικόνες και δημιουργία!
 
25/2/2017
«Ξεφόρτωσε την ελιά, να σε φορτώσει λάδι»
«Απ’ το κλαδάκι κρέμεται, στην αγορά πουλιέται, το εξωτερικό της τρώγεται, το κόκαλο πετιέται». Με παιχνίδια και κατασκευές γνωρίστε το δέντρο, τον καρπό και τον χυμό της ελιάς.
Ο καρπός και ο χυμός της ελιάς, ο κύκλος εργασιών παραγωγής του ελαιολάδου, οι ευεργετικές ιδιότητες του στον οργανισμό ανοίγουν κύκλο δραστηριοτήτων ιδιαίτερα δημιουργικών ώστε να ανακαλύψουμε το πολύτιμο δέντρο της Ελληνικής γης. 
 
Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
Διατίθεται δωρεάν χώρος στάθμευσης
 

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5

Τρόποι επικοινωνίας: 

Διεύθυνση: 

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Πειραιώς 254, Ταύρος

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα) Μηνιαία συνδρομή προγραμμάτων: 25 ευρώ το παιδί, 10 ευρώ ο ενήλικας/συνοδός

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

04/02/2017 - 11:30
11/02/2017 - 11:30
18/02/2017 - 11:30
25/02/2017 - 11:30