Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα στον «Ελληνικό Κόσμο»(Για νήπια και παιδιά του Δημοτικού)

Και τα Σαββατοκύριακα του 2014, ο «Ελληνικός Κόσμος» γίνεται ο απόλυτος προορισμός για παιδιά κάθε ηλικίας. Tα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα απευθύνονται σε νήπια και παιδιά του Δημοτικού.

Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά προγράμματα

(Για παιδιά από 5 έως 12 ετών)

Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Τέχνη έτσι ... κι αλλιώς!

Μπορούν φρούτα, φύλλα και λαχανικά να παίξουν μουσική; Η άμμος να διηγηθεί ιστορίες; Ο πάγος να γίνει κρυσταλλένια πολιτεία; Μόνο ένας κόσμος μπορεί να χωρέσει όλα αυτά και άλλα πολλά ... Εκείνος της τέχνης!

Η τέχνη, δεν έχει όρια! Οποιοδήποτε υλικό στα χέρια ενός δημιουργού μπορεί να γίνει έργο τέχνης. Μέσα από τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος τα παιδιά έρχονται σε επαφή με πολλές και διαφορετικές μορφές τέχνης και αξιολογούν υλικά που πιθανόν να τους φανούν χρήσιμα για να δημιουργήσουν!

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Στα χνάρια των δράκων σε Ανατολή και Δύση

Ένα μετέωρο ταξίδι ανάμεσα στον μύθο και στην πραγματικότητα. Υπερφυσικές μορφές και ανθρωπόμορφοι γίγαντες, μας μεταφέρουν από τη μία άκρη της γης ως την άλλη και ζωντανεύουν θρύλους παλιούς και ξεχασμένους.

Δράκοι από την ανατολή και δράκοι από τη δύση. Ποιοι είναι οι μύθοι και ποια η πραγματικότητα που τους χαρακτηρίζουν ως τις μέρες μας; Τα παιδιά γίνονται «δρακολόγοι» και εξερευνούν το μαγικό κόσμο τον δράκων με το παιχνίδι και τη δραματοποίηση. Μέσα από ένα «κυνήγι θησαυρού» ανακαλύπτουν τις συνήθειες και τα μέρη που ζουν ενώ παράλληλα ψυχαγωγούνται, ενεργοποιούν την φαντασία τους και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους.

Κυριακή 19 Iανουαρίου 2014

Ηρακλής: 12 άθλοι σε μια μέρα

Λιοντάρι, ελάφι, σιδερένια πουλιά... πολλοί άθλοι, ένας ήρωας. Οι άθλοι του Ηρακλή ξεπηδούν μέσα από τα αγγεία και γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στο μύθο, το παιχνίδι και τη δημιουργία.

Η μυθοπλασία για τον ημίθεο Ηρακλή γίνεται δοκιμασία για τα παιδιά! Με τη βοήθεια ενός χάρτη ακολουθούν την πορεία του για να αντιληφθούν τα σημεία στα οποία περιπλανήθηκε. Ακροστιχίδες, δραματοποίηση, παιχνίδια μνήμης και κατασκευές φέρνουν μπροστά στα μάτια των παιδιών τη ζώνη της Ιππολύτης, τη Λερναία Υδρα και τον Άτλαντα…

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Πυραμίδες...μούμιες...Φαραώ

...όλα οδηγούν στην Αίγυπτο. Τα παιδιά μεταφέρονται στη γοητευτική και μυστηριώδη χώρα και γνωρίζουν από κοντά τα μυστικά αυτού του αρχαίου πολιτισμού. Η θρησκεία τους, τα μνημεία, τα σύμβολα και η γραφή, γίνονται αντικείμενο μελέτης σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα-ταξίδι, γεμάτο ευφάνταστα παιχνίδια και δημιουργικές κατασκευές.

Γενικές πληροφορίες για τα Κυριακάτικα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του «Ελληνικού Κόσμου»

- Για Νήπια και παιδιά όλων των τάξεων του Δημοτικού

- Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.

- Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ

- Είναι απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 212 254 0600 σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

- Τα προγράμματα πραγματοποιούνται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (http://sundays.hellenic-cosmos.gr/) στην οδό Πειραιώς 254 στον Ταύρο.

- Διατίθεται δωρεάν υπόγειος χώρος στάθμευσης.

 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12

Πόλη: 

Κόστος: 

Κόστος συμμετοχής: 8 ευρώ το παιδί

Ημερ/νία διεξαγωγής: 

05/01/2014 - 10:00
12/01/2014 - 10:00
19/01/2014 - 10:00
26/01/2014 - 10:00