Τι θα λέγατε για ένα σπιτικό παγωτό με βυσσινό;

To βύσσινο είναι ένα υγιεινό φρούτο με βαθύ κόκκινο χρώμα και χαρακτηριστική, ελαφρώς όξινη γεύση. Δεν είναι μόνο μια καλή επιλογή για γαστρονομικούς σκοπούς, αλλά μπορεί και παρέχει σημαντικά οφέλη στην υγεία. Θεωρείται μια πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνης Α και C, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών, ουσίες προσφέρουν στον οργανισμό πολλαπλά οφέλη.

Οι περισσότεροι το γνωρίζουμε και το επιλέγουμε για τη διατροφή μας, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό για πολλές συνταγές, όπως γι’αυτή που ακολουθεί:

Υλικά:

- 1 κουτί κρέμα γάλακτος για ζαχαροπλαστική

- βανίλιες

- Ένα ζαχαρούχο γάλα

- Μισή κούπα ζάχαρη άχνη

- Ξύσμα από μισό λεμόνι

- Μία συσκευασία μόρφατ

- Γλυκό του κουταλιού βύσσινο όσο θέλετε


 

Εκτέλεση:

Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη και μπορείς να χρησιμοποιήσεις άπειρη φαντασία και μεράκι για να δημιουργήσεις το παγωτό των ονείρων σου.

Για αρχή χτύπησε τη κρέμα γάλακτος μαζί με τις βανίλιες και τη ζάχαρη άχνη για 3-4 λεπτά σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε τα όλα μαζί με κυκλικές κινήσεις για να παραμείνει αφράτο το μείγμα.

Στη συνέχεια ρίξε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και το μορφάτ και ανακάτεψε απαλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Είναι σημαντικό να παραμείνει αφράτο το παγωτό μας, οπότε οι κινήσεις μας πρέπει να είναι απαλές και κυκλικές.

Τέλος, ρίξε και το γλυκό του κουταλιού βύσσινο και ανακάτεψε να πάει παντού.

Άπλωσε το σε ένα μπολ της επιλογής σου και άφησε το να παγώσει καλά στη κατάψυξη για 7-8 ώρες. Για να παραμείνει αφράτο το παγωτό μας χωρίς ”κρυσταλλάκια”, βγάζε το από το ψυγείο κάθε 1-2 ώρες και ανακάτευε το λίγο.

Το λαχταριστό σπιτικό παγωτό με βύσσινο μας είναι έτοιμο να το απολαύσεις!


 

Πηγή: https://www.houseoftaste.gr/

 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+