Πίτσα calzone γλυκιά

Ποιος είπε ότι η πίτσα είναι μόνο αλμυρή;Πίτσα όλο γλύκα γεμισμένη με τις λιχουδιές που μας αρέσουν.....

  • Εύκολη, σπιτική και λαχταριστή
  • Παίζουμε με τον πλάστη και δίνουμε το σχήμα που μας αρέσει
  • Τρώγεται ζεστή και δε μένει ψίχουλο!!!!!

CALZONE ΓΛΥΚΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γραμμάρια αλεύρι σκληρό

  • 25 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο λιωμένο

  • 70 γραμμάρια χλιαρό νερό

  • 7 γραμμάρια φρέσκια μαγιά μπύρας

  • 15 γραμμάρια ελαιόλαδο

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

  • κρεμώδες τυρί – προαιρετικά

  • σοκολάτα κουβερτούρα 54-58% κακάο - προαιρετικά

  • κρέμα σοκολάτας - προαιρετικά

  • ξηροί καρποί - προαιρετικά

  • μπανάνα - προαιρετικά

  • λίγο νισεστέ για το ζύμωμα

 

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  • ζυγαριά

  • μπωλ

  • κόσκινο

  • mixer – όχι απαραίτητο

  • πλάστης

  • cutter – αν θέλουμε

  • λαδόκολλα

  • μαχαίρι σοκολάτας ή τρίφτης

  • πινέλο

 

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

  • Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά

  • Κόβουμε τη σοκολάτα σε πολύ μικρά κομματάκια

  • Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη

  • Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, τη ζάχαρη και διαλύουμε καλά τη μαγιά

  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο

  • Τέλος, ρίχνουμε και το αλεύρι λίγο λίγο κοσκινίζοντας και ζυμώνουμε με τα χέρια ή το γάντζο του mixer

  • Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα δάκτυλα

  • Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος ώσπου να φουσκώσει

  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με νισεστέ και ανοίγουμε τη ζύμη μας σε λεπτό φύλλο στρογγυλό ή κόβουμε με τα cutter σε μικρά στρογγυλά κομμάτια

  • Αλείφουμε το κέντρο με τα υλικά που μας αρέσουν

  • Διπλώνουμε πιέζοντας τις άκρες και τρυπάμε από πάνω με ένα πιρούνι

  • Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30΄ λεπτά περίπου



ΚΑΛΗ  ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+