Μένουμε σπίτι και φτιάχνουμε εύκολη μηλόπιτα αφράτη!

Το βασικότερο φρούτο του φθινοπώρου και του χειμώνα, το μήλο, επιβεβαιώνει με τις πολύτιμες ιδιότητές του το ρητό πως «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα».

Είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, καθώς περιέχει αρκετές φυτικές ίνες, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, κάλιο, βιταμίνη C, βιταμίνη A, φολικό οξύ, βιοτίνη και μηλικό οξύ.

Έχοντας πολύ λίγες θερμίδες βοηθά τον οργανισμό να διατηρηθεί υγιής. Είναι καλό να καταναλώνεται μετά από κάποιο γεύμα, γιατί έχει πολύτιμες θρεπτικές ουσίες οι οποίες βοηθούν στο μεταβολισμό και την γρηγορότερη πέψη.

Το pamebolta.gr σας προτείνει να το καταναλώσετε, φτιάχνοντας μία εύκολη και αφράτη μηλόπιτα, ακολουθώντας βήμα – βήμα τις οδηγίες της συνταγής της  Αργυρώς Μπαρμπαρίγου!

Υλικά συνταγής:

  • 2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

  • 1 φλ. βούτυρο

  • 1½ φλ. ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 4 μήλα κομμένα σε κυβάκια

  • 1/4 φλ. κονιάκ

  • 1/2 φλ. γάλα

  • 1 κ.γλ. κανέλα

  • 1 κ.γλ. γαρίφαλο

Εκτέλεση:

Για την εύκολη μηλόπιτα, χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρίφαλο.

Ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα μείγμα απαλό όπως ακριβώς του κέικ. Προσθέτουμε τα μήλα κομμένα σε κυβάκια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε λίγο ακόμη.

Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180˚C για 1 ώρα.

Bγάζουμε τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά περίπου και έπειτα τη σερβίρουμε.


 

Πηγή: https://www.argiro.gr/

Ετικέτες: 

info box

Για ηλικίες από: 

5-9
9-12
12+