Αλμυρά μπισκότα με τυρί τσένταρ! Φανταστική ιδέα για κάθε πάρτυ, για μικρούς και για μεγάλους. Τι διαφορετικό έχουν δηλαδή τα κριτσίνια που αγοράζουμε ή τα αλμυρά κράκερς; Τίποτα. Γι΄αυτό και σας την προτείνω!
Υλικά
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- ½ κ.γλ. αλάτι
- ½ φλ. τυρί τσένταρ τριμμένο
- 100 γρ. κρύο βούτυρο σε κύβους
- 3 κρόκους αυγών
- 1 κ.σ. παγωμένο νερό
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα αλεύρια, το αλάτι και το τυρί και ανακατεύουμε με το φτερό για περίπου 10 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το νερό και τους κρόκους αυγών ανακατεύουμε για λίγο ακόμα και σταματάμε το μίξερ.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα καθαρό μπολ και αρχίζουμε να το πλάθουμε με τα χέρια (δεν θέλει πολλή ώρα).
- Όταν η ζύμη πλάθεται σε σχήμα μπάλας, την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού. Κόβουμε με κουπάτ τα μπισκότα σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 15 λεπτά.
Tips: * Τα μπισκότα διατηρούνται στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
* Μπορείτε να τα σερβίρετε με λίγο τυρί κρέμα από επάνω ή λίγο βούτυρο. Αλλιώς απολαύστε τα σκέτα!