Άλλη μία συνταγή κατάλληλη για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο αφού τα τυροψωμάκια τρώγονται και κρύα γιατί περιέχουν ελαιόλαδο.
Τα παιδιά θα τα λατρέψουν γιατί περιέχουν τυρί που τους αρέσει πολύ αλλά και η παρασκευή τους απαιτεί κοσκίνισμα και ζύμωμα που τρελλαίνονται!
ΤΥΡΟΨΩΜΑΚΙΑ - 50 τεμάχια περίπου
ΥΛΙΚΑ
- 200 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
- 180 γραμμάρια αγνό παρθένο ελαιόλαδο
- 110 γραμμάρια τυρί φέτα
- 110 γραμμάρια τυρί κασέρι
- 2 αβγά
- 1 αβγό για επάλειψη
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Πιπέρι
- δυόσμος ή κάποιο άλλο μυρωδικό που μας αρέσει
- σουσάμι
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
- ζυγαριά
- μπωλ
- ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης
- τρίφτης
- κόσκινο
- λαδόκολλα
- σχάρα
- πινέλο
ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
- Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
- Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε το γιαούρτι με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τη σπάτουλα
- Χτυπάμε τα αβγά με ένα πιρούνι σε ένα μπωλάκι και τα ρίχνουμε στο μείγμα μας ένα-ένα συνεχίζοντας το ανακάτεμα
- Προσθέτουμε τα τυριά και τα μυρωδικά
- Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο κοσκινίζοντας και ανακατεύοντας καλά ώσπου το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα δάκτυλα
- Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μία λαδόκολλα και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο
- Σε ένα μπωλάκι χτυπάμε το αβγό με ένα πιρούνι και με το πινέλο αλείφουμε όλα τα τυροψωμάκια μας
- Στο τέλος πασπαλίζουμε με σουσάμι
- Ψήνουμε για 25΄λεπτά περίπου και τα ακουμπάμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν καλά
Τα τρώμε ζεστά ή κρύα και είναι καταπληκτικό κολατσιό για το σχολείο!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr