Το μανταρίνι είναι το πιο χαρακτηριστικό φρούτο του χειμώνα που συμβολίζει τη μακροζωία. Ανήκει στην ομάδα των εσπεριδοειδών όπως το πορτοκάλι, το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι, ενώ η καλύτερη εποχή του είναι αρχές Νοέμβρη με τέλος Δεκέμβρη.
Το καλό είναι ότι μπορούμε να προσθέσουμε σε δεκάδες συνταγές,
όπως σ’αυτή που σας παραθέτουμε πιο κάτω:
Υλικά για τα μπισκοτάκια μανταρινιού :
Για 4-6 άτομα
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
1 φλιτζάνι χυμός από μανταρίνια
Μισό κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
80 γραμμάρια ζάχαρη
1 φλιτζάνι κονιάκ
100 γραμμάρια φουντούκια χοντροτριμμένα
Εκτέλεση:
Φτιάξτε γλυκές λιχουδιές για τον καφέ σας με μοναδικό άρωμα
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε τα υγρά, το ξύσμα και το μπέικιν μαζί με 4 κουταλιές από το αλεύρι και τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν. Συνεχίζουμε να προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη. Ζυμώνουμε για λίγο, προσθέτουμε τα φουντούκια και ξαναζυμώνουμε για να ενωθούν καλά με τη ζύμη. Τη σκεπάζουμε με διπλή πετσέτα και την αφήνουμε μισή ώρα να ησυχάσει.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μικρά και στρογγυλά και τα ψήνουμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο στους 180 βαθμούς για 8 έως 10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα.
Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά.
Πηγή: https://sidagi.gr/