Σπιτικό Χάμπουργκερ

Φτιάξτε τα δικά σας σπιτικά χάμπουργκερ. Τα παιδιά σας θα ξετρελαθούν από τη νοστιμιά τους και εσείς το ίδιο !!.


ΥΛΙΚΑ

•    Υλικά:
•    700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
•    1 μεγάλο αυγό
•    ½ φλ.τρίμματα ψωμιού
•    ½ κουτ. γλ ξερός δυόσμος
•    1 κ.γ. ρίγανη τριμμένη
•    1 κουτ.γλ κρεμμύδι τριμένο
•    2 κουτ. γάλα
•    2 σκελίδες σκόρδο
•    2 κουτ λάδι
•    Αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο σας
•    4 κουτ. κέτσαπ ή μπαρμπεκιου σος
•    Φύλλα Σαλάτα (μαρούλι)
•    Στρογγυλά ψωμάκια
•    Φέτες τυρί cheddar ή άλλο τυρί τοστ
•    Φετούλες ντομάτας
•    Αγγουράκια τουρσί

 ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

  1. Αδειάζεται τον κιμά σε μπολ και τον ανακατεύετε με το αυγό, τα τρίμματα του ψωμιού, τα μυρωδικά, το γάλα.
  2. Λιώνετε το σκόρδο και το ανακατεύετε με τον κιμά
  3. Βρέχετε ελαφρά τα χέρια σας και ζυμώνετε καλά τον κιμά για μερικά λεπτά.
  4. Πλάθετε 4-6 στρογγυλά μπιφτεκάκια – χάμπουργκερ ( μην τα πιέζετε, γιατί δεν θα γίνουν ζουμερά)
  5. Τα αφήνετε στην άκρη
  6. Ζεσταίνετε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και τηγανίζετε τα χάμπουργκερ για 3 λεπτά
  7. Τα αλείφετε με την κέτσαπ ή την σάλτσα μπάρμπεκιου και τα αφήνετε να ψηθούν για 2 λεπτά ακόμα
  8. Τα γυρνάτε με μια σπάτουλα και τα τηγανίζετε για 5 λεπτά από την άλλη πλευρά
  9. Τα αλείφετε πάλι με την κέτσαπ ή την μπάρμπεκιου σος
  10. Κόβετε τα ψωμάκια στην μέση και ακουμπάτε επάνω τρυφερά φύλλα μαρουλιού.
  11. Στην συνέχεια βάζετε ένα χάμπουργκερ, σκεπάζετε με φετούλες ντομάτας και τυρί( αν θέλετε) και κλείνετε με το καπάκι του ψωμιού

info box

Για ηλικίες από: 

3-5
5-9
9-12
12+