Οι πατάτες είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών και εκτός από τηγανιτές εδώ μπορούν να τις απολαύσουν σε μία γευστική και αρωματική πίτα.
- Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να τις βράσετε χωρίς τη φλούδα και κομμένες σε μικρότερα κομμάτια. Ετσι, βράζουν πολύ πιο γρήγορα αλλά και αποφεύγουμε να καούμε όταν τις ξεφλουδίζουμε.
- Αν δεν έχετε μύλο, μπορείτε να τις λιώσετε με ένα πιρούνι.
- Συνοδεύει πολύ ωραία κρέατα, ψάρια αλλά και μία τυρόπιτα. Μπορεί όμως και μόνη της να είναι νόστιμο αλλά και χορταστικό κολατσιό για το σχολείο
ΠΑΤΑΤΟΠΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
• 500 γραμμάρια πατάτες με τη φλούδα
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• 1 κούπα φρέσκο αγελαδινό γάλα
• 2/3 κούπας γραβιέρα γλυκιά
• 2/3 κούπας τυρί φέτα
• 2 αβγά ΒΛΑΧΑΚΗ
• δυόσμος φρέσκος
• αλάτι
• πιπέρι
• λίγη τριμμένη φρυγανιά
• λίγο ελαιόλαδο
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
• ζυγαριά
• δοσομετρητής κούπας
• δοσομετρητής κουταλιού
• μπωλ
• σπάτουλα σιλικόνης ή ξύλινη
• μύλος του πουρέ
• pyrex
• πινέλο
- ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ
• Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
• Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα
• Όταν είναι έτοιμες τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε στο μύλο
• Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φρυγανιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά
• Με το πινέλο αλείφουμε το pyrex με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C και ψήνουμε για 40΄λεπτά περίπου
• Συνοδεύει πολύ ωραία μοσχάρι κοκκινιστό ή λευκό
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)
Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών
Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr