Για τις ζεστές μέρες του Ιουνίου το pamebolta.gr σας προτείνει έναν υπέροχο καλοκαιρινό κορμό που θα δροσίσει γλυκά όλη την οικογένεια.
Υλικά:
Για το παντεσπάνι:
• 4 αβγά
• 125γρ. ζάχαρη
• 70γρ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
• 130γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Για τη γέμιση:
• 400γρ. παγωτό βανίλια
• 200γρ. πεπόνι καθαρισμένο, ψιλοκομμένο
• άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Διαδικασία:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Στρώνετε ένα ταψάκι 25x35εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτετε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, χωρίς να σταματήσετε το χτύπημα.
- Σταματάτε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτετε πασπαλιστά το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.
- Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι, αδειάζετε το μίγμα στο ταψάκι και ισιώνετε την επιφάνεια του. Ψήνετε το παντεσπάνι στο φούρνο για 15 λεπτά.
- Απλώνετε μια καθαρή πετσέτα στον πάγκο και την πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Α
- ναποδογυρίζετε επάνω το παντεσπάνι, αφαιρείτε το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τυλίγετε σε ρολό, μαζί με την πετσέτα. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει εντελώς. Για τον κορμό:
- Βγάζετε το παγωτό από την κατάψυξη και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15-20 λεπτά, περίπου. Ξετυλίγετε το παντεσπάνι από την πετσέτα και απλώνετε το μαλακωμένο παγωτό.
- Σκορπάτε το ψιλοκομμένο πεπόνι και τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό, με προσοχή. Τυλίγετε τον κορμό με μεμβράνη και τον βάζετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες.
- Για το σερβίρισμα αφαιρείτε τη μεμβράνη, πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη, διακοσμείτε αν θέλετε με κομμάτια πεπόνι, κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.
info box
Για ηλικίες από:
5-9
9-12
12+