Επειδή αρκετοί από εσάς νηστεύετε , αλλά δεν επιθυμείτε να λείπουν από τη ζωή σας οι γλυκές απολαύσεις, σας προτείνουμε το παρακάτω νηστίσιμο κέικ για να το απολαμβάνετε δίχως ενοχές…
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο κλασικό
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
¾ φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
¼ φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
½ φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες
½ φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα1
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
Εκτέλεση:
-
Στο μπλέντερ χτυπάμε το ελαιόλαδο κλασικό με τη ζάχαρη. Μόλις λιώσουν οι κόκκοι της ζάχαρης προσθέτουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα.
-
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
-
Προσθέτουμε στο μπολ το μίγμα του λαδιού και ανακατεύουμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.
-
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια ανακατεύοντας ελαφρά.
-
Αδειάζουμε το μίγμα σε φόρμα που έχουμε ήδη λαδώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 60 λεπτά.
-
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε το γλάσο ως εξής: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, τα χτυπάμε λίγο με το μίξερ και περιχύνουμε το κέικ όσο αυτό είναι ακόμα ζεστό. Θα καλύψει όλη την επιφάνεια σχηματίζοντας μια κρούστα.
Πηγή: https://www.minervahorio.gr/recipe/keik-stafides-karidia-portokali/