Γλυκά Scones

Νόστιμα, αφράτα αλλά γλυκά  ψωμάκια αυτή τη φορά. Παίζουμε με τη ζυγαριά, το κόσκινο και ζυμώνουμε μικρές μπαλίτσες τις οποίες θα γεμίσουμε με λαχταριστές λιχουδιές.

Εκτός από τη σαντιγύ και τις φράουλες (η μεγάλη αγάπη των παιδιών), μπορούμε να γεμίσουμε ακόμη με: σπιτική μαρμελάδα, κρέμα σοκολάτας, φουντούκια, κρέμα λεμονιού ή ακόμη και να τα φάμε σκέτα.

SCONES ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ – 15 τεμάχια

 

ΥΛΙΚΑ

  • 350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 85 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κομματάκια
  • 4 κουταλιές της σούπας  καστανή ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
  • 4 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φυσική βανίλια
  • 1 αβγό ΒΛΑΧΑΚΗ μεσαίου μεγέθους + 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο γάλα 3,5% λιπαρά
  • φρέσκιες φράουλες
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

 

ΕΡΓΑΛΕΙΑ

  • ζυγαριά
  • δοσομετρητής κουταλιού
  • mixer
  • μπωλ
  • λαδόκολλα
  • πινέλο
  • σπάτουλα σιλικόνης
  • κατσαρολάκι

 

ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ

  • Ζυγίζουμε και μετράμε όλα μας τα υλικά
  • Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το baking powder, το βούτυρο και τη ζάχαρη στο mixer και χτυπάμε με το εργαλείο που λέγεται σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές
  • Βάζουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπωλ και κάνουμε μία τρύπα στη μέση
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γιαούρτι, τη βανίλια και 4 κουταλιές της σούπας γάλα και ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία
  • Τα βάζουμε στο μπωλ που έχουμε το αλεύρι εκεί ακριβώς που είναι η τρυπούλα και ανακατεύουμε γρήγορα με το χέρι μας ώσπου το μείγμα μας να γίνει ομοιογενές
  • Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή αλλά να μην κολλάει στα δάκτυλα
  • Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια με τα χέρια μας, τα πατάμε λίγο από πάνω και τα τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα αφού έχουμε στρώσει μία λαδόκολλα
  • Σε ένα μικρό μπωλάκι ανακατεύουμε το αβγό με 1 κουταλιά της σούπας γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε όλα τα scones
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C και ψήνουμε για 12΄- 15΄λεπτά περίπου
  • Χτυπάμε στο mixer με το εργαλείο που λέγεται σύρμα την κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα ώσπου να γίνει σφιχτή σαντιγύ
  • Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες σε μικρά κομμάτια
  • Οταν τα scones ψηθούν και κρυώσουν, τα ανοίγουμε στη μέση με ένα μαχαίρι και προσθέτουμε τη σαντιγύ με τις φράουλες

Καλή όρεξη !!!!

Την συνταγή μας έδωσαν τα ΓλύκαΜαγειρεματα (http://www.glykamageiremata.gr)

Τα Γλυκαμαγειρέματα πραγματοποιούν κάθε βδομάδα εργαστήρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής για παιδιά 3-14 ετών

Για πληροφορίες επικοινωνίστε με την Φανή Ματσινοπούλου: 210 86 26 606 – 693 24 79 119 ή δείτε τα εργαστήρια στις εκδηλώσεις του pamebolta.gr

info box

Για ηλικίες από: 

1-3
3-5
5-9
9-12
12+